Agenția de Mediu și Serviciul Vamal au organizat o instruire pentru inspectorii vamali despre implementarea prevederilor Convenției privind comerțul internațional cu specii sălbatice de faună și floră pe cale de dispariție (CITES).
În acest context, specialista din cadrul Direcției monitoringul resurselor naturale a Agenției de Mediu, Elisaveta Alexandrov a vorbit despre principalele acte normative care contribuie eficient la implementarea prevederilor Convenției CITES, conform cadrului normativ național și internațional. Totodată, funcționarii serviciului vamal au fost informați despre conținutul Certificatului CITES pentru tranzacțiile de import, export și re-export, precum și despre modalitatea de verificare a informațiilor privind speciile din flora și fauna sălbatică.
Republica Moldova a aderat la Convenția privind comerțul internațional cu specii sălbatice de faună și floră pe cale de dispariție, în anul 2000. Conform prevederilor acesteia, comerțul cu specii de floră și faună sălbatică este supus unor reglementări, care asigură controlul acestor operațiuni.
Comerțul ilegal poate reprezenta un risc grav pentru conservarea speciilor sălbatice. De aceea, un subiect discutat a fost atribuțiile autorității vamale privind monitorizarea procesului tranzacțiilor de import, export, re-export și tranzit.
Agenția de Mediu și Serviciul Vamal colaborează pentru a combate traficul ilicit cu specii sălbatice de faună și floră pe cale de dispariție.
⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!