Un program inovativ de instruire destinat fermierilor și studenților de la colegiile profesionale agricole ar putea fi lansat anul viitor. Academia Claas și Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA) vor colabora pentru a stabili structura și obiectivele programului, pentru a identifica infrastructura necesară activităților practice și a definitiva materialele educaționale.
Acest lucru a fost discutat între secretarul general al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Sergiu Gherciu, directorul executiv al ADMA, Maxim Popov și directorul Academiei Claas, Michael Bayer.
Programul va include sesiuni de formare axate pe întreținerea echipamentelor agricole, diagnosticarea defecțiunilor și utilizarea tehnologiilor moderne în agricultură.
Academia Claas, cu o vastă experiență în formarea agricolă în România, va aduce expertiza sa în Republica Moldova.
Programul se preconizează să fie lansat în ianuarie 2025, cu primele sesiuni de formare organizate în februarie sau martie, când activitatea agricolă este în plină desfășurare.
Potrivit MAIA, acest program reprezintă o nouă etapă în direcția modernizării agriculturii din Republica Moldova, asigurând accesul fermierilor la cunoștințe actualizate și tehnologii avansate, necesare pentru a spori productivitatea și sustenabilitatea în sectorul agricol.