Al treilea echipament de ambalare flow pack din Moldova – lansat

В Молдове

Cu suportul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova a fost lansat și al treilea echipament de împachetare de tip flow pack a fructelor și strugurilor de masă pentru export. Noul echipament permite ambalarea a până la 60 de caserole într-un minut.

Echipamentul a fost instalat la compania ”Codru ST”, ce a obținut certificatul care confirmă calitatea fructelor produse, iar ambalarea flow-pack, îi va permite companiei să inițieze negocieri cu cumpărători de pe piețele netradiționale care oferă prețuri avantajoase.

Experții susțin că ambalarea de tip flow-pack oferă multiple avantaje, precum asigurarea igienei pe parcursul manipulării fructelor ambalate, extinderea termenului de valabilitate pentru anumite produse, reducerea pierderilor de greutate din cauza deshidratării. În momentul în care producătorul optează pentru un ambalaj de calitate și inofensiv, el se aliniază la cerințele naționale de siguranță a alimentului sau cele ale pieței de desfacere.

Ambalarea de tip flow pack presupune înfășurarea cu folie de plastic a caserolelor cu fructe atent sortate și cântărite. Fiecare caserolă are același gramaj.

Menționăm că primul astfel de echipament de ambalare flow pack a fructelor pentru export în țara noastră a fost lansat într-o gospodărie agricolă din satul Costești, raionul Ialoveni în noiembrie 2020.

Ulterior, un astfel de utilaj a fost instalat în aprilie 2021 de către un producător din Tiraspol ”EuroRostAgro SRL”.

Potrivit șefului misiunii USAID în Moldova, Scott Hocklander, aceste investiții sporesc calitatea și siguranța produselor alimentare agricole, facilitează accesul lor pe piețe netradiționale cu capacitate de plată înaltă și creează noi locuri de muncă în zonele rurale, îmbunătățind astfel viața în comunitățile rurale.

Urmărește știrile Agroexpert ->pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку