Știri din Moldova

Vinurile moldovenești sunt prezentate consumatorilor din China

Автор: AgroExpert
vinuri expoziție - agroexpert.md

În aceste zile, un eveniment de anvergură în domeniul vinificației are loc în China, atrăgând atenția publicului chinez către nouă producători moldoveni de vinuri. O gamă variată  este prezentată de aceștia, oferindu-le chinezilor oportunitatea de a explora și aprecia bogăția vitivinicolă a Republicii Moldovei.

În scopul promovării patrimoniului vitivinicol și pentru a ajuta exportatorii de vinuri să mărească exportul și prezența pe piață, la eveniment participă și o delegație guvernamentală din Republica Moldova, condusă de vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare.

În acest sens, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale al Republicii Populare Chineze vor semna un Memorandum de Înțelegere privind consolidarea cooperării în sectorul vinicol.

Participarea la acest eveniment reprezintă o oportunitate deosebită pentru producătorii moldoveni de vinuri de a-și consolida relațiile comerciale și de a-și extinde prezența pe piața din China. Prin intermediul acestei expoziții, vinurile moldovenești se remarcă prin calitatea și diversitatea lor, captând interesul și aprecierea iubitorilor de vin chinezi.

Citește și: Producătorii moldoveni sunt îndemnați să participe la o expoziție de vinificație în China

Expoziția internațională de vinificație în industria vinului are loc în perioada 8-12 iunie la Ningxia, Yinchuan, Republica Populară Chineză. Se va desfășura și o serie de activități suplimentare, precum un forum industrial, degustare de alcool, călătorie de cercetare, la care, de asemenea, pot participa expozanții.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

înapoi la listă