Агроменеджмент

Complexul de Hipism și Turism Rural „Kazak Club” și-a deschis ușile

Автор: AgroExpert
Complexul de Hipism și Turism Rural „Kazak Club” și-a deschis ușile - agroexpert.md

Comuna Grătiești dispune acum de mai multe destinații turistice, după ce Complexul de Hipism și Turism Rural „Kazak Club” a fost lansat în Republica Moldova. Acesta dispune de două restaurante, un hotel cu 21 de camere, o sală de conferințe, un conac și un hipodrom cu opt cai de rasă. Complexul are o capacitate totală de a găzdui peste 200 de persoane.

Pentru cei pasionați de natură și aventură, „Kazak Club” oferă o gamă largă de activități recreative. Vizitatorii pot experimenta plimbări romantice cu trăsura trasă de cai sau excursii ghidate în natură, perfecte pentru a explora peisajele pitorești din jur. În plus, iubitorii de echitație au posibilitatea să participe la cursuri de inițiere. Pescarii și entuziaștii de sporturi nautice pot alege să petreacă timpul pe iazul din apropiere, practicând pescuitul sau navigând cu kayak-ul în apele liniștite. De asemenea, complexul are capacitatea de a găzdui competiții ecvestre internaționale.

Victor Cazacu, proprietarul Complexului de Hipism și Turism Rural „Kazak Club”:

„Proiectul nostru a început în 2020, din pasiunea mea pentru cai, și astfel am decis să înființez un club dedicat hipismului. În cele din urmă, am reușit să deschidem un complex modern, oferind o gamă variată de servicii pentru vizitatorii Complexului de Hipism și Turism Rural „Kazak Club”. Doresc să mulțumesc Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR) pentru sprijinul financiar care a permis dotarea hotelului nostru”.

Extins pe o suprafață de aproximativ 5,5 hectare, complexul găzduiește expoziții ale meșterilor și artizanilor locali.  La fel, deține o livadă de prune, care permite complexului să dezvolte o componentă gastronomică diferită, prin oferirea vizitatorilor  prune proaspete, uscate, diverse deserturi și băuturi pe bază de prună, cât și servicii precum culesul sezonier de prune.

Andrew Segars, Consilier Economic Principal USAID

„În anul 2023, USAID a lansat programul Moldova Turistică prin proiectul nostru de Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (PCRR). Obiectivul nostru este de a transforma zonele rurale în adevărate motoare de creștere economică. Vedem aici că un astfel de exemplu este Complexul de Hipism și Turism Rural „Kazak Club”. De aceea, încurajez moldovenii să călătorească mai mult în țară ca să descopere locurile frumoase din Republica Moldova.

La evenimentul de lansare a fost prezent și Andrei Chistol, Secretar de Stat, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, care a elogiat inițiativa și a subliniat necesitatea promovării destinațiilor turistice din țară

„Odată cu lansarea programului Moldova Turistică, avem oportunitatea de a vizita proiectele acceptate și promovate. Scopul principal este susținerea și dezvoltarea sectorului privat din Republica Moldova, dând oportunități afacerilor din mediul rural și urban mic să devină puncte importante de atracție turistică. Este esențial să continuăm să promovăm destinațiile turistice din Moldova. Ceea ce am văzut aici este un model pentru alte destinații și afaceri, demonstrând diversificarea ofertei turistice prin activități combinate, precum cazare, hipism și experiențe locale. Acest model trebuie încurajat și promovat în continuare”.

Situat la doar 7 km de Vinăria Cricova și la 11 km de lacul Ghidighici, complexul oferă un potențial semnificativ pentru colaborări în domeniul turismului. Proprietarul, Victor Cazacu, a stabilit parteneriate cu fermierii din regiune, asigurând aprovizionarea restaurantului cu ouă, carne, miere și produse proaspete. Se estimează că Kazak Club va crea peste 60 de locuri de muncă și va stimula considerabil potențialul turistic al regiunii Centru.

În ultimii 10 ani, USAID a sprijinit în mod strategic creșterea globală a sectorului turistic din Republica Moldova, inclusiv dezvoltarea de produse turistice diversificate și extinderea infrastructurii de ospitalitate turistică în zonele rurale. Mai mult de 65 de pensiuni rurale și unități de ospitalitate au fost dezvoltate datorită asistenței tehnice și granturilor USAID.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!