Мнение экспертаПосмотреть все

Андрей Ботезату

Специалист проекта АРМ/USAID по технологиям производства столового винограда

Виктор Штеребец

Ответственный за разработку и мониторинг технологического процесса производства, продукт-менеджер по семенам компании WeTrade SRL

Юрий Фалэ

Исполнительный директор Ассоциации Производителей и Экспортеров Moldova Fruct

Наш журнал

/pic/magazines/31//_______________________viber_2021_03_23_10_40_25.jpg
Оформить подписку

АгроменеджментПосмотреть все

Boris Boincean: ”Dacă vara va fi friguroasă și ploioasă, vor fi unele probleme la recoltarea cerealelor”

Primăvara aceasta a întârziat sezonul agricol, unele culturi agricole abia sunt semănate în prezent. Temperaturile scăzute au tărăgănat însămânțarea, mai ales că agricultorii au avut unele temeri legate de înghețul de primăvară. Doctorul habilitat în științe agricole, Boris Boincean susține că recolta ar putea să fie oarecum bună, dacă va urma o perioadă de vreme favorabilă dezvoltării ulterioare a culturilor agricole.

L-am găsit în toiul semănatului pe un câmp, însă expertul ne-a acordat câteva minute pentru a clarifica situația actuală, cât de mult suferă dezvoltarea culturilor agricole din cauza primăverii târzii.

”Depinde foarte mult de condițiile care vor fi create pe viitor, dacă temperaturile vor fi mai înalte, plantele își vor recupera vigoarea într-o măsură oarecare, pe durata vegetației și maturizarea va avea loc evident cu câteva zile mai târziu, dar acest lucru nu este atât de grav. Dar dacă vara va fi friguroasă, ploioasă, nu știm deocamdată, atunci perioada de vegetație se va prelungi și într-adevăr vor fi unele probleme la recoltare, în special la culturile târzii, pentru că cele de toamnă sunt bine, se dezvoltă ideal, având suficientă hrană. În schimb, culturile din grupa a doua, porumbul, floarea-soarelui, soia, depind mult de condițiile climatice care vor urma, sperăm să fie favorabile” a menționat doctorul habilitat în științe agricole, Boris Boincean.

Далее...

РепортажиПосмотреть все

Ruslan Nercaș: ”Toate deșeurile colectate, sunt exportate în străinătate, pentru a fi prelucrate și reciclate”

Echipamentele electrice și electronice reprezintă în jur de 6% din totalul deșeurilor aruncate de noi, problema este că acestea au în componența lor substanțe nocive pentru mediu și sănătatea noastră. Din acest motiv, trebuie să fim conștienți atunci când decidem să le aruncăm la tomberonul de gunoi. ”MoldRec Group” SRL colectează deșeurile electrice și electronice din întreaga țară și le exportă, pentru a fi reciclate. În anul 2020, au fost colectate 532,400.00 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice.