Мнение экспертаПосмотреть все

Андрей Кумпаничь

Cпециалист проекта АРМ/USAID по безопасности продуктов и послеуборочным технологиям.

Адриан Кожокару

Специалист по торговле и маркетингу Ассоциации производителей и экспортеров Moldova Fruct

Андрей Ботезату

Специалист проекта АРМ/USAID по технологиям производства столового винограда

АгроменеджментПосмотреть все

Legea Comerțului intern - între derivă și interese externe. Va primi industria alimentară autohtonă colacul de salvare

În condițiile pandemiei COVID-19, având o cerere redusă pe piață, fapt datorat școlilor și grădinițelor care lucrează în regim special, dar și puterii scăzute de cumpărare, industriile agroalimentare, precum sunt cele a laptelui, cărnii, sucurilor, a băuturilor răcoritoare ș. a ajung în impas. Peste cele menționate mai sus se adaugă, pe umerii industriilor, și obligațiunile contractuale față de fermieri care necesită a fi respectate, dar și concurența acerbă cu produsele de import.

 Deloc de neglijat e și o altă problemă, tot mai acută în ultimii ani, aceasta fiind concurență neloială dintre comercianți și producători.

Далее...

РепортажиПосмотреть все

Auditarea agricultorilor pentru certificarea GLOBALG.A.P. și GRASP în 2020 este pe ultima sută de metri

Auditarea companiilor agricole privind implementarea standardelor GLOBALG.A.P. și GRASP în 2020 se apropie de final. În anul curent circa 30 de producători de fructe și struguri au solicitat certificarea GLOBALG.A.P. și GRASP, pentru a demonstra că produsele lor corespund cerințelor de siguranță și de calitate, au fost produse cu grijă față de mediul înconjurător și că dau dovadă de responsabilitate socială în raport cu angajații lor.

Подпишитесь на нас в Instagram Подписаться