Агроменеджмент

Cum putem recicla pomul de Crăciun

Автор: AgroExpert
Bradul reciclare - agroexpert.md

După ce aproape au trecut sărbătorile, a venit timpul să despodobim pomul de Crăciun. Cetățenii sunt încurajați să nu îi arunce la întâmplare, ci să îi valorifice: de la replantarea în grădină sau pădure, până la transformarea în lemn pentru foc sau îngrășământ organic.

Dacă ați cumpărat un brad „viu”, îl puteți replanta în grădină, într-o pădure sau să-l reîntoarceți undeva în natură pentru a produce din nou oxigen. Brazii uscați nu trebuie lăsați în spațiile publice la întâmplare și nici să fie aruncați în pubelele de colectare a deșeurilor menajere.

„Cel mai bine ar fi să fie așezați lângă containere pentru a fi transportați spre reciclare. Puteți folosi brazii pe post de lemn pentru aprinderea focului pentru grătare, doar că lemnul neapărat trebuie să fie uscat, altfel, riscați să nu vă bucurați de capacitatea sa maximă de încălzire, sau mai pot fi transformați în peleți, sau alte materiale combustibile”, îndeamnă Agenția de Mediu.

Totodată, brazii pot fi folosiți în calitate de îngrășământ organic în agricultură, grădinărit sau sere. De asemenea, puteți tăia trunchiul bradului rondele pentru a construi o potecă prin grădină, suporturi pentru pahare sau diverse accesorii.

Te-ar putea interesa și: Foto | Afacere cu pomi de Crăciun: Mai mult decât o tradiție

Agenția de Mediu precizează că lemnul mai poate fi folosit în confecționarea căsuțelor pentru păsări, sau pot fi puși în apă pentru a deveni adăpostul peștilor pentru restul iernii. Printre alte întrebuințări pot fi băile cu ace de brad, prepararea siropurilor sau ceaiurilor din acele de brad, crenguțele de brad pot înlocui odorizantele de cameră.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!