Агроменеджмент

Galerie Foto | Afacere de familie: Transformă fructele de pădure în sucuri naturale

Автор: AgroExpert
Galerie Foto | Afacere de familie: Transformă fructele de pădure în sucuri naturale - agroexpert.md

În Buzduganii de Jos, comuna Valea Mare, Ungheni, se întinde o plantație de fructe de pădure (cătină, aronia și afine). Afacerea a fost fondată în 2020 de către Romina Romanița Darii și soțul ei, concentrându-se pe procesarea fructelor de pădure și producția de sucuri naturale.

Cu suportul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF, afacerea a beneficiat de o asistență în valoare de 25.000 de euro. Cu această finanțare și contribuția proprie, compania a instalat o linie completă de producție a sucurilor din fructe de pădure, în spații separate de depozitare și producție, adaptabile pentru sucuri de fructe și legume.

De asemenea, a fost achiziționată o linie de procesare post-recoltare, o linie tehnologică de congelare prin șoc și a fost implementat sistemul software ERM (Enterprise Resource Management) cu suportul proiectului PNUD „Piețe reziliente și incluzive în Moldova”, finanțat de Elveția.

Compania a fost, de asemenea, conectată la apeductul de apă potabilă, instalat cu suportul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie” în satul Buzduganii de Jos din comuna Valea Mare. Pe lângă activitatea de procesare, „Hippo Bio” SRL se concentrează pe dezvoltarea turismului rural și intenționează să deschidă în viitor o pensiune în apropierea plantației de fructe de pădure.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!