Агроменеджмент

Struguri uscați înainte de coacere. Care sunt cauzele și soluțiile

Автор: AgroExpert
struguri uscați cauze soluții - agroexpert.md

Dacă te confrunți cu struguri uscați înainte de coacere, atunci ar trebui să știi cum să procedezi pentru a rezolva această problemă. De asemenea, trebuie să știi care sunt cauzele, de ce se întâmplă acest lucru.

În primul rând, boabele de strugure se pot usca din cauza faptului că vița de vie nu primește destulă apă. În funcție de condițiile meteorologice, trebuie să te asiguri că vița de vie nu are o insuficiență de umiditate, pentru că acest lucru iți poate afecta recolta de struguri.

Pentru ca strugurii să se dezvolte în mod corect, ar trebui să știi că vița de vie are nevoie de aproximativ 600-800 mm de precipitații. Apa este necesară mai ales în perioada de înflorire și până ce boabele intră în pârgă. Așadar, vița de vie trebuie udată în mod constant, mai ales dacă temperaturile sunt foarte ridicate, scrie cumsa.

O altă problemă pentru care poți găsi struguri uscați înainte de coacere poate fi lipsa de îngrășăminte. În cazul în care există o insuficiență de magneziu sau de potasiu, boabele de struguri nu se vor coace uniform.

Pe timp de vară, temperaturile ridicate pot afecta producția de struguri. Mai exact, arsurile solare vor afecta boabele de struguri, care își vor pierde culoarea și vor deveni maro deschis sau albicioase. Acest lucru se întâmplă în cazul ciorchinilor care nu beneficiază de umbră. Ce poți face în acest caz va fi să instalezi plase de umbrire pe care le poți îndepărta atunci când soarele nu mai este puternic.

Bineînțeles, vei putea găsi boabe de struguri uscați înainte de coacere și atunci când vița de vie este atacată de anumite boli.

Făinarea este una dintre bolile care atacă cel mai des vița de vie. Vorbim despre o boala fungică ce acoperă frunzele si ciorchini cu o pâslă de culoare alba. Drept urmare, ciorchinii de struguri se vor brunifica si se vor usca. Totodată, mana viței de vie este o boala ce atacă des podgoriile. În acest caz, pe boabele de struguri apar pete de decolorare, iar pe măsură ce boala avansează se va forma și o pâslă de culoare gri-albicioasa.

Putregaiul cenușiu, poate avea ca rezultat struguri uscați înainte de coacere. Vorbim despre o ciupercă ce se dezvoltă pe timp de toamnă, atunci când există prea multe precipitații. Pielea boabelor de struguri se va brunifica, iar pe măsură ce boala evoluează acestea vor fi acoperite de un putregaiu cenușiu. 

Antracnoza viței de vie apare atunci când boabele de struguri se coc, iar primele simptome se observă atunci când ciorchinii încep să putrezească. Totodată, vor apărea și pete de culoare maro. 

Bacterioza va ataca boabele de struguri atunci când acestea au un diametru de maximum un centimetru. Pe măsură ce boala avansează, boabele de struguri capătă o culoare violet, iar pulpa va începe să se usuce și în aproximativ o săptămână fructul va fi distrus.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!