Агроменеджмент

Video | Un agricultor din nordul țării are o livadă superintensivă

Автор: AgroExpert
Un agricultor din nordul țării are o livadă superintensivă - AGROEXPERT.MD

Serghei Afanasii și-a început afacerea de familie în anul 2016, iar în prezent are o livadă superintensivă. Majoritatea recoltei este exportată în afara țării.

„Până în prezent un hectar cred că ajunge aproximativ la 35.000 euro, dar dacă cu plasă, poate fi și peste 40.000 euro. – O investiție care se merită? Da, se merită, soiuri bune, calitate și cireașa care este frumoasă niciodată nu va sta în livadă, ea se va vinde”, susține horticultorul pentru TVN.

Potrivit agricultorului, pentru a avea o roadă bună, investițiile în utilaje sunt extrem de necesare.

„Probleme nu prea întâlnim, cu muncitorii la fel nu sunt probleme, îi achităm la timp. Sistemul antigrindină trebuie să-l punem, dar aici sunt iarăși cheltuieli, până la ziua de astăzi ne-am gândit să palntăm, dar pe urmă v-om pune și sistem antigrindină”, mai spune Serghei.

Familia Afanasii a ales să muncească acasă, pentru a fi alături de copii.

„Noi suntem niște persoane care dorim să muncim acasă și nu dorim să plecăm peste hotare și ne stăruim să muncim. Livada ne dă roade, ne oferă posibilități ca să trăim acasă și să muncim cu familia și copiii, cred că este un viitor bun”, afirmă Tatiana.

În cadrul unei vizite de lucru, Ministrul Agriculturii a vizitat livada familiei.

„Conform programelor noi de investiții, o să trebuiască să majorăm partea de subvenționare anume pentru livezile de cireș și pentru livezile noi înființate cu sisteme de irigare, trebuie de majorat, pentru că suma care se plătește astăzi”, a subliniat ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!