В Молдове

Un iarmaroc pentru vânzarea materialului săditor va fi organizat în preajma pieței centrale din Chișinău

În perioada 28 mai – 30 iunie, la inițiativa unor consilieri din Primăria Chișinău, în preajma Pieței Centrale din capitală se va organiza iarmarocul cu vânzarea materialului săditor, produs în Moldova.

Iarmarocul se va desfășura pe strada Varlaam, pe segmentul dintre străzile Armenească și Bulgară, fără suspendarea traficului rutier. Agenții economici pot desfășura activități comerciale fără depunerea notificării privind inițierea activității comerciale.

Organizarea iarmarocului este pusă în responsabilitatea pieței centrale din capitală. Comercianții vor achita o taxă zilnică pentru locurile de comerț, conform tarifelor aprobate în 19 decembrie 2018 prin decizia nr.9/6.

Totodată, ccomercianții vor fi responsabili de aspectul locurilor de comercializare, precum și de salubrizarea acestora. În cadrul iarmarocului este permisă doar comercializarea materialului săditor.

„În scopul bunei desfășurări a iarmarocului ÎM Piața Centrală va asigura: amenajarea corespunzătoare a locurilor de comerț, cu instalarea bannerelor informative și plasarea coșurilor pentru deșeuri în locurile corespunzătoare. Instituția va monitoriza și respectarea modului de desfășurare a activității de comerț în scopul asigurării respectării de către comercianți a prevederilor cadrului legal”, se arată în dispoziția semnată de viceprimarul orașului Chișinău, Inga Ionesii.

Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

Источник: Agroexpert
обратно к списку