Партнерские материалы

3,2,1... start! Ce te așteaptă la Festivalul „DeVin&DeGust”

Автор: AgroExpert
festivalul vinului - agroexpert.md

Pe 3 și 4 iunie, sărbătorim produsul mândriei naționale – Vinul Moldovei! Peste 25 de vinării, care produc vinuri cu Indicație Geografică Protejată (IGP) în cele 3 regiuni delimitate ale Moldovei: „Codru”, „Ștefan Vodă” și „Valul lui Traian” vor fi prezente pe strada Pietonală „Eugen Doga” din capitală. La ediția din acest an, vizitatorii vor putea participa la un șir de activități și masterclass-uri dedicate și vor putea să cunoască poveștile vinificatorilor.

Inaugurarea oficială a evenimentului are loc sâmbătă, 3 iunie, la ora 12:00, iar după discursurile oficialilor, vor fi înmânate diplome celor care depun eforturi pentru a promova și valorifica Vinul Moldovei.

Ulterior, de la ora 13:45, toți cei care sunt interesați să cunoască vinurile ce poartă cu mândrie sigiliul zona cu Indicație Geografică Protejată „Codru” vor putea participa la Școala Vinului. De la ora 15:00, vizitatorii sunt invitați să participi la Școala Vinului și să cunoști vinurile caracteristice din zona cu Indicație Geografică Protejată „Ștefan Vodă”. Iar pentru a savura produsul mândriei naționale din zona cu Indicație Geografică Protejată „Valul lui Traian”, de la ora 16:15, oaspeții sunt invitați să descopere potențialul vitivinicol, gastronomic, turistic și cultural al fiecărei regiuni și vinurile care ne-au dus faima în toată lumea.

Programul artistic al zilei include participarea cântăreței Silvia Zagoreanu, a Ansamblului de Lăutari „Plăieșii”, a ansamblului de lăutari din orașul Ungheni, dar și Ansamblul „Alină-te dor” din Dănceni. Prima zi a evenimentului se va încheia cu un concert susținut de Tania Cerga Andrei Glavan, Pasha Parfeni și DJ Marcus Lawyer.

În cea de-a doua zi a festivalului, în data de 4 iunie, oaspeții vor avea parte de un program la fel de intens. De la deschidere, de la ora 12:00, timp de aproape 2 ore, pe scenă va evolua ansamblul „Datina Nouă” din Ruseștii noi. Iar de la 14:30 și 16:15, oaspeții se vor putea bucura de muzica Ansamblului „Haiducii” din Anenii Noi și respectiv, colectivului artistic din Ștefan Vodă.  Amicii vinului vor avea ocazia să meargă la  Școala Vinului, care va ține 2 degustări comparative ale celor 3 zone IGP la orele 13:45 și 15:30. Iar seara se va încheia cu un program artistic cu participarea X.O.Band și Ethno Republic.

Festivalul „DeVin&DeGust” este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, Asociațiile Producătorilor de Vinuri cu IGP „CODRU”, „ȘTEFAN VODĂ” și „VALUL LUI TRAIAN”, alături de partenerul strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală.

Accesul la eveniment este gratuit, iar biletele pentru degustările oferite la standurile vinificatorilor, dar și la masterclass-urile de la Școala Vinului, vor putea fi achiziționate pe loc.

AGROEXPERT este partener al evenimentului „DeVin&DeGust”.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!