Партнерские материалы

4 buruieni problemă, o singură soluție: erbicidul Omnera®

Prezența buruienilor în culturile de cereale păioase reduce creșterea în înălțime a culturii, rezistența la ger și secetă, capacitatea de înfrățire și provoacă etiolarea tulpinilor la bază și colorarea verde-gălbui a frunzelor. Elementele de productivitate ale spicului, precum numărul de spiculețe, mărimea boabelor, masa hectolitrică etc. se reduc, determinând o scădere corespunzătoare a nivelului de producție. De asemenea, buruienile determină apariția fenomenului de șistăvire, iar în cazul speciilor agățătoare, provoacă căderea plantelor.

Pentru domnul Eugen Petrescu, șef sector cercetare în cadrul Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Caracal, județul Olt (sud-estul României), provocarea cea mai mare la culturile de cereale păioase o reprezintă combaterea a 4 buruieni cu frunză lată: turița, volbura, pălămida și hrișca urcătoare.

Cu ajutorul erbicidului Omnera® de la FMC, domnul Petrescu a reușit să combată cu succes aceste buruieni, erbicidul având un efect foarte rapid asupra buruienilor.

Erbicidul OMNERA® (fluroxipir 135 g/l + tifensulfuron metil 30 g/l + metsulfuron metil 5 g/l) este cel mai complex erbicid pentru cultura de cereale păioase și are o formulare lichidă modernă, dispersie în ulei (OD), bazată pe tehnologia inovatoare LQM®.

Formularea LQM® crește suprafața și gradul de acoperire a frunzelor, în special pentru speciile cu frunze cerate sau cu perișori absorbanți, care sunt mai dificil de umectat și reduce viteza de uscare și cristalizare a substanței active.

De asemenea, formularea LQM® crește capacitatea de reținere, absorbție și translocare a produsului în plantă, îmbunătățește dispersia uniformă a picăturilor și reduce driftul, fiind astfel un produs mai prietenos cu mediul înconjurător.

Erbicidul OMNERA® este selectiv pentru toate culturile de cereale păioase şi combate cu ușurință buruienile cu frunză lată anuale și perene, inclusiv buruieni dificil de combătut, cum ar fi: pălămida, turița, volbura, Veronica, samulastra de rapiță și de floarea soarelui rezistente la imazamox şi tribenuron metil.

Efectul optim al erbicidului Omnera® se obține atunci când buruienile au între 2-6 frunze și sunt răsărite în masă. Creșterea buruienilor este oprită la câteva ore de la aplicare, efectele de combatere a buruienilor fiind vizibile în 7-10 zile.

Fereastra largă de aplicare (de la înfrățit, până la frunza stindard), doza flexibilă, între 0.5 – 1 L/ha, lipsa restricțiilor în rotația culturilor şi eficacitatea foarte bună, fac din OMNERA® un produs etalon în combaterea buruienilor cu frunză lată din culturile de cereale păioase și îl fac pe domnul Petrescu să afirme: ”cu toată încrederea recomand fermierilor erbicidul Omnera®, să aibă încredere în acest produs”.

Alte avantaje ale erbicidului Omnera® ce merită menționate sunt faptul că produsul poate fi aplicat începând de la temperaturi de peste 5°C și că nu există restricții în rotația culturilor la 4 luni de la aplicare.

Mai multe detalii despre erbicidul Omnera® precum și întregul portofoliu de produse de protecție și nutriție a plantelor dezvoltat de FMC poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentantului de vânzări FMC în Republica Moldova, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.

 

обратно к списку