Партнерские материалы

Agronomy Day: Fermierii au explorat tehnologiile Corteva în câmp

Автор: Fiodorov Ilinca
Agronomy Day: Fermierii au explorat tehnologiile Corteva în câmp - agroexpert.md

Aproape 200 de fermieri s-au adunat pentru a fi martorii celor mai noi inovații în agricultură în cadrul Corteva Agronomy Day, desfășurat la gospodăria GȚ „Jardețki Dorin”. Evenimentul a fost un prilej esențial pentru a descoperi avantajele portofoliului de hibrizi și a produselor de protecție a plantelor oferite de Corteva Agriscience, punând accent pe eficacitatea acestora în condiții reale în câmp.

Astfel, Corteva Agriscience a adoptat o strategie în care își expune portofoliul de produse prin colaborarea cu diverși agricultori din țară, unde organizează platforme demonstrative.  

„Suntem la a doua ediție dedicată elitei fermierilor. În această zi, reflectăm asupra progreselor făcute de la Corteva Learning Day din iarnă, unde am explorat produsele și tehnologiile Corteva, inclusiv hibrizii de rapiță, porumb și floarea-soarelui, precum și soluțiile noastre inovatoare în protecția plantelor: erbicide, fungicide, insecticide și produsele biologice noi. Aici, fermierii pot observa direct în câmp cum sunt valorificate aceste tehnologii și produse, pentru a maximiza producțiile culturilor. Scopul nostru final este să contribuim la succesul fiecărui fermier, generând profit pentru afacerile lor agricole”, a punctat Vali Folea, Customer Technology Specialist Corteva RO & MD.

Platforma la care s-a dat start evenimentelor Corteva Agronomy Day a avut loc la GȚ „Jardețki Dorin”. Proprietarul terenurilor ne-a spus că prin colaborarea cu reprezentanții companiei a reușit să identifice cele mai potrivite soluții pentru câmpurile sale.

„Colaborăm de mulți ani, începând cu legumicultura, unde am observat doar produse de calitate. De aproximativ patru ani, am extins activitățile către culturi tehnice, cum ar fi porumbul, și am constatat că hibrizii Corteva sunt printre cei mai eficienți. Am continuat să ne diversificăm în culturi precum floarea-soarelui și rapița, optând în mod consecvent pentru produsele lor în protecția plantelor. Exploatăm aproximativ 100 de hectare, întrucât ne axăm mai mult legumicultură, dar respectăm și rotația culturilor incluzând și cereale. Anul agricol a fost destul de provocator, de la sol prea umed la sol prea uscat, ceea ce a complicat lucrările și respectarea termenelor. Cu toate acestea, rămânem fideli hibrizilor de înaltă performanță și produselor de protecție a plantelor de la Corteva”, ne-a comunicat gazda evenimentului.

Despre portofoliul de hibrizi Corteva ne-a vorbit Andrei Ciocoiu, Category Marketing Manager pentru Semințe, care a precizat că fermierii beneficiază nu doar hibrizi, ci și soluții integrate care să le răspundă nevoilor, asigurându-le succesul în culturile de rapiță.

„Astăzi am vorbit despre patru hibrizi principali de rapiță, cu accent pe caracteristicile lor și adaptabilitatea în condiții variate din Republica Moldova. PT 303 se remarcă prin toleranța la sclerotinia și promite eliminarea riscului de scleroți în tulpina sa.  PT 314 și PT 315 sunt hibrizi Next Generation, care reprezintă cel mai ridicat nivel de performanță productivă, cu un consum de azot mai mic, și, de asemenea, cu cea mai ridicată rezistență la scuturare. PT 315 este considerat universal, potrivit pentru orice condiții, în timp ce PT 314 promite producții de peste 4 tone la hectar. PT 298 este recomandat pentru terenuri mai dificile, unde tehnologia este limitată. Oferim nu doar hibrizi, ci și tratamente fitosanitare integrate, inclusiv protecție împotriva dăunătorilor, adaptate nevoilor fermierilor. În esență, ne concentrăm pe soluții care să maximizeze randamentul și să minimizeze riscurile pentru fermierii din Republica Moldova”, a declarat Andrei Ciocoiu.

Tot în partea de protecție a plantelor am vorbit și cu Alexandra Petcuci, Category Marketing Manager Herbicides România și Republica Moldova, care a subliniat soluțiile eficiente pentru combaterea buruienilor.

 

„Ne-am adunat pentru al doilea an la Varnița, în Republica Moldova, pentru a prezenta fermierilor cum produsele din portofoliul nostru au contribuit la combaterea bolilor, dăunătorilor și buruienilor sau la creșterea producțiilor în câmp, prin tehnologiile pe care le utilizăm. În cadrul portofoliului nostru de erbicide, fermierii au oportunitatea să observe eficacitatea unor produse precum Prima™ SE, Slash™ EC, Galera™ Super 364 SL și Cordus® Forte. Prima™ este recomandată pentru culturile de porumb și cereale, în timp ce Cordus® Forte se remarcă prin capacitatea sa de a combate buruienile cu frunză îngustă și frunză lată din culturile de porumb. Totodată, amintim fermierilor despre importanța începerii tratamentului împotriva buruienilor în culturile de cereale încă din toamnă, cu erbicidul Citadel®”.

La rândul său, Adrian Ionescu, Category Marketing Manager pentru Fungicide, Insecticide & Biologicals, a punctat despre principalele produse din cadrul portofoliul Biologicals, soluții viabile și eficiente pentru a face față provocărilor din câmp.

„Am prezentat fermierilor tehnologia Corteva, inclusiv produsul Utrisha™ N lansat acum doi ani, un stimulator de origine naturală care favorizează absorbția azotului, în funcție de cerințele plantelor, astfel îmbunătățind eficiența utilizării îngrășămintelor. De asemenea, în al treilea an de utilizare în Republica Moldova avem Kinsidro™ Nutri, care nu doar că stimulează creșterea și diviziunea celulară, dar favorizează și dezvoltarea rădăcinilor și amplificarea fotosintezei. Bio Forge® Advanced poate fi aplicat la 3-5 zile după o ploaie cu grindină, după o calamitate sau după un efect fitotoxic al unui erbicid. Avem și produsul Harbest care mărește masa radiculara a plantelor și le face mult mai rezistente în fața secetei. Totodată, vorbim și despre StarterMn Platinum, SugarMover Zn și Keylate B. Noua gamă de soluții biologice disponibile pentru fermieri în 2024 este proiectată pentru a aborda o gamă largă de provocări agricole”.

Fermierii au fost încântați de performanțele observate în câmpurile de demonstrații și au manifestat un real interes pentru produsele Corteva. Aceștia ne-au împărtășit experiențele personale cu produsele companiei.

„Colaborarea noastră cu reprezentanții Corteva este una foarte benefică. Folosim semințele lor la porumb, rapiță și suntem extrem de mulțumiți de performanța acestora. De ani de zile, încrederea noastră în eficacitatea și inovația lor ne-a ajutat să obținem recolte înalte și să gestionăm eficient riscurile din câmp”, a menționat Andrei Chizil, administratorul AGRICOL SRL PPK.

„Evenimentul Corteva Agronomy Day este extrem de bine organizat. Ne bucurăm să participăm și să interacționăm cu reprezentanții Corteva, care sunt foarte receptivi. Această colaborare frumoasă pe care o avem cu Corteva nu se rezumă doar la produsele excelente pe care le oferă, ci și la sprijinul continuu și la schimbul constant de idei și experiențe în cadrul unor astfel de evenimente. Ne simțim cu adevărat susținuți și încurajați”, a punctat Anatolie Răscoală, administratorul S.R.L. AGROEXP-GRUP.

Corteva Agronomy Day este un proiect lansat anul trecut în România și Republica Moldova, dedicat fermierilor interesați să descopere mai multe despre produsele Corteva de protecție a plantelor. Evenimentul se concentrează pe culturile principale precum grâul, rapița, porumbul și floarea soarelui.

„Seria de evenimente are loc în perioada sfârșitului de mai, iunie și început de iulie, în diverse regiuni, pentru a demonstra eficacitatea produselor noastre în condiții reale. În special, este momentul potrivit pentru fermieri să examineze hibrizii de rapiță în toată splendoarea lor și să evalueze potențialul de producție, toleranța la boli și rezistența la condiții adverse. În prezent, suntem în proces de confirmare pentru următorul eveniment în zona de Nord și unul în zona de Centru, iar data exactă va fi anunțată în funcție de starea culturilor”, a declarat Maria Cîrjă, Marketing Manager România, Republica Moldova și Ungaria, Corteva Agriscience.

Despre Corteva Agriscience  

Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată la bursă, ce combină inovația de vârf din industrie, implicarea clienților și execuția operațională pentru a oferi soluții la cele mai mari provocări agricole din lume. Corteva generează opțiuni avantajoase pe piață prin strategia sa unică de distribuție, împreună cu mixul său echilibrat și divers de semințe, produse de protecția a plantelor și servicii digitale la nivel mondial. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, ce pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborând in același timp cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare.  

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!