BASF lansează un produs nou pe piaţa Republicii Moldova - Priaxor®

Партнерские материалы
Priaxor® un fungicid avansat pentru cereale, cu o acţiune preventivă, curativă şi eradicativă datorită a doua Substanţe active: fluxapiroxad şi piraclostrobin.

Priaxor® este un produs provocare pentru fermieri. 

În ultimii ani, fermierii se confruntă cu noi provocări în activitatea sa zi de zi. Condiţiile climatice schimbătoare şi preţurile volatile ale producţiei fac dificilă luarea deciziilor corecte. Protecţia culturii începe cu alegerea momentului optim pentru semănat, astfel încât influenţele negative ale buruienilor şi agenţilor patogeni ce determină pagube în cultură să fie cât mai mici.

Fermierul trebuie să menţină plantele sănătoase pe parcursul întregului sezon. Plantele bolnave nu mai sunt eficiente şi nu îşi pot atinge potenţialul de producţie.

Priaxor® un fungicid ce oferă un şir de beneficii fermierilor.

Cel mai avansat fungicid la cereale oferă o roadă înaltă şi de calitate, flexibilitate în aplicare. Datorită beneficiilor AgCelence® merge dincolo de protecţia obişnuită a culturilor, care marchează o nouă eră a fungicidelor BASF pentru culturile de cereale.

Beneficiile AgCelence® dincolo de protecţia cerealelor.

Utilizarea foarte eficientă a resurselor de apă

Pe lângă lumină, apa şi mineralele sunt elemente esenţiale pentru creşterea optimă a culturilor de cereale. Rădăcinile preiau apa din sol şi o transportă către frunze. O cantitate adecvată de apă influenţează semnificativ umplerea boabelor. Priaxor® reduce rata transpiraţiei la plante, ceea ce determină o scădere a necesarului de apă pentru plantă.

Cerealele au nevoie de mai puţină apă pentru a produce un kilogram de boabe.

Prin eficientizarea utilizării apei disponibile, cerealele sunt capabile să facă faţă unui aport de apă sub nivelul optim.

Absorbţia eficientă a azotului din sol

În comparaţie cu plantele netratate, Priaxor® facilitează absorbţia azotului în plante. Datorită acestei absorbţii optimizate a azotului, fertilizarea devine mai eficientă reducându-se, astfel, poluarea apei şi a atmosferei. Azotul facilitează creşterea producţiei. Fertilizarea eficientă cu azot şi producţiile ridicate datorate produsului Priaxor® duc, în final, la creşterea profitului fermierului şi contribuie la îmbunătăţirea stării mediului înconjurător.

Prevenirea arsurilor solare - un beneficiu al efectelor fiziologice

În anii şi în zonele cu perioade frecvente de secetă şi arşiţă atmosferică, arsurile solare diminuează suprafaţa foliară activă şi pot provoca pagube importante de producţie. În astfel de condiţii de câmp, Priaxor® a demonstrat abilitatea de a preveni apariţia arsurilor solare pe frunze.

Stimularea dezvoltării plantelor prin creşterea suprafeţei foliare verzi

O cultură sănătoasă, uniformă şi bine încheiată este un deziderat pentru orice fermier profesionist.

Creşterea suprafeţei foliare active verzi este un semn vizibil că plantele sunt sănătoase şi folosesc energia acumulată pentru creşterea producţiei. Menţinerea pe o perioadă cât mai îndelungată a aparatului foliar verde este o premisă a producţiilor record. Priaxor® asigură vizibil mai multă suprafaţă foliară verde comparativ cu alte produse existente pe piaţă. Acest beneficiu se datorează în principal proprietăţilor şi complementarităţii celor două substanţe active, fluxapiroxad şi piraclostrobin.Testele arată că, după tratamentul cu Priaxor®, se menţine o suprafaţă foliară semnificativ mai mare şi o perioadă mai lungă de timp în care frunzele rămân verzi; o condiţie esenţială a creşterii factorilor de producţie.

Rezistenţă la spălare şi protecţie îndelungată

Condiţiile climatice au o influenţă decisivă pentru succesul sau eşecul aplicării fungicidelor. În scopul de a proteja plantele chiar şi în condiţii de ploaie, fungicidul trebuie să aibă o rezistenţă mare la spălare. Formularea modernă a produsului Priaxor® determină o bună fixare pe frunze şi o absorbţie rapidă şi eficientă a celor două substanţe active, fluxapiroxad şi piraclostrobin.

Tratamentele cu Priaxor® ajută plantele de cereale să îşi atingă potenţialul maxim de producţie. Împreună cu o fertilizare potrivită condiţiilor de sol şi climatice, Priaxor® asigură un profit maxim pentru fermier.

Produsul va fi disponibil pe piaţă în 2020, şi ca rezultat fermierii vor avea posibilitatea de a verifica eficacitatea acestuia pe câmpurile proprii.

Despre divizia Agricultural Solutions BASF

Cu o populaţie în creştere rapidă, lumea devine din ce în ce mai dependentă de capacitatea noastră de a dezvolta şi menţine o agricultură sustenabilă şi medii sănătoase. În colaborare cu agricultorii, profesioniştii în agricultură, experţii în managementul bolilor, dăunătorilor şi alţii, este rolul nostru comun de a face acest lucru posibil. De aceea, investim în cercetare şi dezvoltare şi un portofoliu amplu, inclusiv seminţele şi trăsăturile genetice, protecţia culturilor prin soluţii chimice şi biologice, gestionarea solului, sănătatea plantelor, controlul dăunătorilor şi agricultura digitală. Cu echipe de experţi în laborator, pe câmp, în birouri şi în producţie, conectăm gândirea inovatoare şi experienţa tradiţională pentru a veni cu soluţii funcţionale - pentru agricultori, societate şi planetă. În 2018, divizia noastră a generat vânzări de 6,2 miliarde de euro. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.agriculture.basf.com.

Despre BASF

La BASF, creăm în domeniul chimiei pentru un viitor durabil. Îmbinăm succesul economic cu protecţia mediului şi responsabilitatea socială. Cei peste 122.000 de angajaţi ai Grupului BASF contribuie la succesul clienţilor noştri, care sunt activi în aproape toate sectoarele economiei şi în aproape toate ţările. Portofoliul nostru cuprinde şase segmente: Produse chimice, Materiale, Soluţii industriale, Tehnologii pentru suprafeţe, Nutriţie şi îngrijire şi Soluţii pentru agricultură. BASF a înregistrat vânzări de aproximativ 63 de miliarde de euro în 2018. Acţiunile BASF se tranzacţionează la bursele din Frankfurt (BaS) şi Statele Unite, sub formă de Certificate americane de depozit (BASFY).

 

Biroul de consultare BASF în Republica Moldova
7-8, com. Tohatin, m. Chişinău
mob. 0691 37 703
www.agro.basf.md

Источник: Agroexpert
обратно к списку

а также