Партнерские материалы

Citadel® - Culturi curate, fără iarba vântului și buruieni cu frunza lată

Автор: AgroExpert
citadel erbicid - agroexpert.md

Buruienile sunt plante fără valoare economică atunci când sunt întâlnite în culturi și reduc producția. Buruienile consumă apa și nutrienții din sol în detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spațiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determină scăderea temperaturii la suprafața solului. Într-un lan în care sunt buruieni, plantele cresc mai firave, au rezistență mai mică la cădere, fructifică mai slab și devin sensibile la atacurile de boli și dăunători.

Combaterea buruienilor este principala lucrare de îngrijire din cultura cerealelor păioase. Din cercetările Corteva Agriscience, pierderile de producție în cazul culturii de grâu din cauza concurenței buruienilor sunt aproximativ de 10 – 20%, dar pot ajunge în situații extreme până la 60 – 70%. Este foarte importat să scăpăm de concurența buruienilor problemă, precum: iarba vântului, toate speciile de veronica, turița, macul, samulastra de rapiță și rocoina (care încep să răsară în toamnă), prin aplicarea, încă din toamnă, de produse cu o activitate prelungită la sol.

Compania Corteva Agriscience are soluția! Erbicidul Citadel®.

Portofoliul companiei Corteva cuprinde soluții inovatoare pentru combaterea buruienilor atât monocotiledonate cât și dicotiledonate din cultura de cereale păioase atât în toamnă cât și în primăvară.

Vă recomandăm produsul Citadel®, erbicid cu un spectru foarte larg de combatere și efect de lungă durată împotriva buruienilor problemă din culturile de cereale păioase.

Printre agricultorii care au utilizat erbicidul Citadel® și sunt extrem de mulțumiți de rezultatele obținute este Sprincean Nicolai de la „SRL SchiAgroMix”. Fermierul ne-a mărturisit că a rămas cu un sentiment de siguranță că va obține o recoltă bună.

„În luna noiembrie am aplicat erbicidul pe o suprafață de 500 de hectare, acoperind atât culturile de orz, cât și cele de grâu, iar rezultatele au fost foarte bune. Am observat că nu au apărut buruieni pe câmpurile tratate și am reușit să evităm astfel stresul la care sunt supuse plantele în primăvară. Vom continua să utilizăm Citadel® și în acest an, deoarece considerăm că este un erbicid promițător pentru viitor”, a declarat Nicolai Sprincean.

Impresionat de eficacitatea erbicidului a rămas și Vitalie Gusacinschii de la „GT Vitalie Gusacinschii”, menționând că este un produs de calitate care oferă o protecție excelentă împotriva buruienilor.

„Am folosit acest erbicid toamna trecută pentru a trata cultura de grâu și nu am întâmpinat probleme cu utilizarea sa. Este la fel de ușor de utilizat ca orice alt erbicid și nu există probleme cu dizolvarea sau cu formarea de praf. Acest lucru a ușurat și lucrările de primăvară, deoarece nu am avut nevoie să ne concentrăm atât de mult pe alte tratamente. În plus, erbicidul nu a afectat planta și nu a permis creșterea buruienilor, așa că îl recomand cu încredere și altora”, a menționat Vitalie Gusacinschii.

Citadel®, erbicid postemergent, selectiv pentru cereale păioase, se aplică în toamnă pentru combaterea buruienii monocotiledonate (iarba vântului, eficacitate >95%) și a buruienilor dicotiledonate precum: samulastră de rapiță  (eficacitate >95%), speciile de mușetel (eficacitate >95%), mac (eficacitate >95%),  albăstrea (eficacitate >95%), viorele de ogor (eficacitate >95%), rocoină (eficacitate >95%), speciile de veronica (eficacitate >95%), traista ciobanului (eficacitate >95%), nu-mă-uita (eficacitate >95%), specii de sugel (eficacitate >95%),  turiță (eficacitate >95%) si urzică mică (eficacitate >95%). Datorită efectului combinat al celor 3 substanțe active (diflufenican, penoxsulam și florasulam), Citadel® are acțiune atât la nivelul solului, cât și la nivel foliar, având un efect foarte bun, chiar și în condiții mai puțin favorabile, fiind independent de precipitații.

Erbicidul Citadel® se aplică numai toamna, în postemergență, la culturile de grâu și orz de toamnă, triticale și secară, în doză de 1.0 litru/ha, începând cu faza de o frunză până la 3 frați ai culturii tratate, cu excepția culturii de secară, unde se aplică până la stadiul de 3-4 frunze. Perioada optimă de aplicare pentru combaterea buruienilor cu frunză lată este până la faza de 4 frunze ale buruienilor.

Produsul Citadel® se aplică atunci când temperatura aerului este cuprinsă între 5°C și 25°C, pe plantele neatacate de boli și dăunători, neafectate de îngheț, secetă și umiditate excesivă.

Aplicarea în toamnă a produsului Citadel® reduce competiția buruienilor cu plantele de cultură, pentru hrană și apă, încă din primele stadii de vegetație, asigurând un start mai bun al culturii de cereale și o trecere mai bună peste iarnă.

Conform cercetărilor Corteva Agriscience, erbicidarea din toamnă cu Citadel® oferă un spor de producție potențial de 10% comparativ cu erbicidarea de primăvară.

Citadel®, aplicat conform recomandărilor din etichetă, poate menține cultura curată de buruieni până la recoltare!

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку