Companiile agricole moldovenești participă la cea mai mare expoziție de produse ecologice din lume BioFach 2020

Партнерские материалы

În perioada 12 – 15 februarie 2020, se va desfășura cea mai mare expoziție internațională de produse ecologice BioFach 2020, în orașul Nuernberg, Germania. O gamă largă de produse agroalimentare ecologice autohtone vor fi în vizorul celor cca 50.000 vizitatori ale acestei expoziții.

Este al treilea an consecutiv când membrii Asociației Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA), cea mai reprezentativă asociație de afaceri din sectorul ecologic din Republica Moldova, participă la această expoziție dedicată produselor certificate ecologic.

Potrivit comunicatului de presă emis de MOVCA, aproape 3.300 expozanți din peste 140 țări ale lumii participă anual la BioFach. Toate produsele expuse în cadrul acestei expoziții trebuie să fie în concordanță cu standardul ecologic european.

 „Pe parcursul ultimilor trei ani, sectorul ecologic moldovenesc a făcut mari progrese în sensibilizarea populației pentru produsele pe care le dezvoltăm și procesăm”, a spus Natalia

Papuc, directorul executiv al MOVCA a menționat că: „Mai mult ca atât, prin participarea anuală la BioFach, membrii noștri au construit relații care au dus la oportunități de export pentru produsele lor.”

Republica Moldova este semnatară a Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, ceea ce impune autorităților moldovenești să armonizeze și implementeze normele legislative ale Uniunii Europene, inclusiv cele specifice agriculturii ecologice.

Membrii MOVCA care participă anul acesta la BioFach, sunt:

  • Prograin Organic SRL, trader, importator de inputuri ecologice și exportator de cereale ecologice.
  • Biantti/Ygrick-Group GȚ, producător de migdale, nucă, cătină ecologice și uleiuri presate la rece.
  • md/Micu&Co SRL, producător de cereale, prune și nuci ecologice.
  • Equinox/Crama Domnească SRL, unicul producător de vinuri ecologice din Republica Moldova.

În plus, MOVCA va reprezenta și ceilalți 70 membri ai săi în fața potențialilor clienți-vizitatori ai expoziției.

Asociația Patronală „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (abreviat „MOVCA”) este o organizație non-guvernamentală, asociație bazată pe membri, care militează pentru agricultura ecologică și produsele agroalimentare ecologice. Membrii ei includ: fermieri, procesatori, comercianți, organizații, cercetători, consumatori ș.a.

Membrii MOVCA colaborează prin crearea rețelelor, reprezentanțelor și inițiativelor pentru susținerea și promovarea practicilor de cultivare ecologică, precum și diseminarea informațiilor despre beneficiile agriculturii ecologice asupra mediului înconjurător și despre folosul întrebuințării produselor ecologice.

Participarea asociației MOVCA la BioFach 2020 este susținută de: Agenția de Investiții, CNFA (Farmer-to-Farmer) și proiectul "Suport Instituțional pentru Agricultura ecologică din RM".

Источник: Agroexpert
обратно к списку

а также