Партнерские материалы

CORDUS® FORTE – soluția pentru combaterea buruienilor din cultura porumbului

Автор: AgroExpert
CORDUS® FORTE – soluția pentru combaterea buruienilor din cultura porumbului - agroexpert.md

CORDUS® FORTE reprezintă cea mai completă soluție de combatere a buruienilor în postemergență, cu cea mai mare perioadă de aplicare, de la stadiul de 2 frunze până la 9 frunze ale porumbului, cu o selectivitate extraordinară și fără restricții în ceea ce privește rotația culturilor.

Pentru a obține cele mai bune rezultate în combaterea buruienilor problemă din cultura porumbului, doza recomandata de CORDUS® FORTE este de 480 g / ha / sezon + 250 ml/HA Vivolt®.

Eficacitatea excepțională a acțiunii erbicidului CORDUS® FORTE este rezultatul intensificării efectului de erbicid și a interconexiunii acțiunii a trei substanțe active, care aparțin diferitelor clase chimice.

Noutatea și caracteristicile principale ale acestui nou erbicid sunt următoarele:

  • tehnologia Safener încorporată în formularea produsului
  • fereastră mai mare de aplicare a produsului
  • combinație unică de substanțe active.

Avantajele și Beneficiile pe care le aduce erbicidul Cordus® Forte sunt:

  • Soluție completă în postemergență.
  • Eficacitate maximă în combaterea buruienilor în postemergență la porumb.
  • Fără restricții în rotația culturilor.
  • Selectivitate foarte bună, putând fi aplicat de la 2 la 9 frunze ale porumbului.

Simptomele vizuale ale acțiunii erbicidului CORDUS® FORTE în combaterea buruienilor (inhibarea creșterii, ofilirea, deformarea, decolorarea, necroza) pot fi observate la 3-7 zile după aplicare, în funcție de condițiile climatice. Acțiunea erbicidului CORDUS® FORTE se intensifică în perioada creșterii active a buruienilor.

Datorită combinației echilibrate a celor două substanțe active rimsulfuron și nicosulfuron, erbicidul CORDUS® FORTE combate principalele buruieni graminee, inclusiv specii de Agropyron (pir târâtor), Echinochloa (iarba bărboasă) și specii de Setaria (mohorul) s.a.

Eficacitatea erbicidului Cordus® Forte – 7 zile de la aplicare

Conținutul de dicamba sporește eficacitatea erbicidului CORDUS® FORTE în combaterea buruienilor dicotiledonate anuale (specii de crucifere, Chenopodium spp.(spanac sălbatic), Xanthium spp. (cornuț), Polygonum convolvulus (hrișcă urcătoare), Ambrosia artemisiifolia (ambrozia), Solanum nigrum (zârna sau umbra nopții), Amaranthus retroflexus (știr), s.a.), dar și împotriva buruienilor dicotiledonate perene Convolvulus arvensis (volbura), Sonchus arvensis (susai), Cirsium arvense (pălămida), Euphorbia cyparissias (laptele cucului sau busuioaca măgărească).

Pentru culturi curate, fără buruieni și cu producții la potențialul maxim al hibridului de porumb cultivat, folosiți cu încredere erbicidul CORDUS® FORTE!

*Autor: Alexandra Maria Petcuci, Category Marketing Manager Erbicide România & Moldova

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!