Партнерские материалы

Cu ce noutăți vine MOLDAGROTECH (spring) 2023. Interviu cu organizatorii expoziției

Автор: Fiodorov Ilinca

MOLDAGROTECH revine la Moldexpo cu o ediție de primăvară impresionantă, ocupând toate spațiile în aer liber și un pavilion expozițional. După trei ani de pauze, schimb de locații și de format, expoziția vine cu o ofertă bogată și un interes sporit din partea specialiștilor și gospodăriilor agricole. Mai multe detalii despre cea mai mare expoziţie de tehnică, produse şi tehnologii pentru complexul agroindustrial din Republica Moldova am aflat de la organizatorii evenimentului.

Începutul sezonului agricol este un moment crucial pentru fermierii și agricultorii din Republica Moldova, iar evenimentul expozițional MOLDAGROTECH este unul dintre cele mai importante evenimente pentru aceștia. Scopul principal al expoziției este de a aduce la cunoștința celor din domeniul agricol noutățile și ofertele disponibile, precum și programele financiare la care aceștia pot aplica pentru granturi. Într-o țară agricolă ca Republica Moldova, evenimentul este crucial în a oferi o platformă unică pentru compararea și luarea deciziilor corecte în vederea procurării sau achiziționării de tehnologie agricolă”, a declarat directoarea generală CIE Moldexpo SA, Carolina Chiper.

Expoziția este axată pe interacțiunea business-to-businessare și are menirea de a contribui la dezvoltarea ramurii, fiind un bun prilej de întâlnire pentru toţi cei implicaţi în sfera agrobusinesului. Astfel, organizatorii vin cu o platformă eficientă de comunicare, de schimb de experienţe, de identificare a soluţiilor optime, de dezbateri a problemelor arzătoare.

Noutate acestei ediții sunt companiile a căror tehnică agricolă nu a fost niciodată expusă în Republica Moldova. Avem participanți care vin special pentru această expoziție”, a mai adăugat Carolina Chiper.

Evenimentul cuprinde un vast program de afaceri, cu prezentări de drone și utilaje agricole. În plus, în cadrul pavilionului, vor fi expuse diferite modalități de lucrări agricole a beneficiarilor care au căpătat asistență financiară, oferind oportunitatea de a vedea produsele aplicate în practică.

„Un alt aspect diferit față de celelalte ediții este prezența Ministerului Agriculturii cu un stand special unde producători cu informații despre toate proiectele internaționale care oferă asistență financiară în Republica Moldova. Prin urmare, cei interesați vor putea aplica pentru granturi”, a mai punctat directoarea.

Cu un program amplu de seminare, discuții și prezentări de granturi, MOLDAGROTECH vine cu teme de o deosebită actualitate, precum digitalizarea și finanțarea agriculturii, valorificarea eficientă a investițiilor, aplicarea tehnologiilor de vârf în zootehnie, utilizarea surselor de energie alternativă ș.a. Totodată, va avea lor reluarea în cadrul expoziţiei a conferinţei Agrogenerația, cu participarea studenților Universității Tehnice din Moldova.

„Acest eveniment va reuni producători, dealeri, specialiști din domeniul agroindustrial. La eveniment vor participa peste 150 de firme din 8 țări: Republica Moldova, Austria, Germania, Italia, Letonia, Polonia, Ucraina, Ungaria. Fiecare agricultor care își dorește prosperarea afacerii și are curaj să experimenteze va găsi la expoziție tehnologii de ultimă generație în toate domeniile”, a mai spus Carolina Chiper.

Organizatorii invită agricultorii, reprezentanții autorităților publice centrale și locale, ai asociațiilor profesionale și ai sindicatelor să comunice față în față, în perioada 16-19 martie, în cadrul expoziției MOLDAGROTECH. 

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc joi, 16 martie 2023, ora 11:00, în Pavilionul nr.2 al Centrului Internațional de Expoziții MOLDEXPO.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку