Партнерские материалы

Recoltarea hibrizilor de rapiță Corteva: Rezultate de peste 5 tone la hectar

Автор: Fiodorov Ilinca
Recoltarea hibrizilor de rapiță Corteva: Rezultate de peste 5 tone la hectar - agroexpert.md

Sezonul de recoltare a hibrizilor de rapiță Corteva Agriscience a adus rezultate impresionante pentru fermieri, cu randamente ce depășesc 5 tone pe hectar. Aceste performanțe s-au înregistrat în gospodăria lui Jardețchi Dorin din Varnița, Anenii Noi. Recoltarea cu public face parte din seria de evenimente Corteva Harvest Day.

Hibrizi au demonstrat o performanță deosebită, confirmând așteptările și eforturile depuse de agricultor.

„După cum am promis la Corteva Agronomy Day, am efectuat o recoltare cu public pentru a demonstra performanțele hibrizilor noștri. Pe această platformă a fost aplicată întreagă tehnologie Corteva la rapiță: semințele noastre tratate cu insecticid și fungicid, aplicările de erbicid și fertilizant. Fermierii care cultivă rapiță cunosc că aceasta este cultura care aduce primii bani și nu te lasă la greu. Celor care nu au cultivat rapiță, le recomand să încerce cu încredere hibrizii de la Pioneer care promit producții mari și rezultate pe măsura așteptărilor”, a declarat Oleg Nistiriuc, Country Representative Seeds&Crop Protection Republica Moldova.

Tehnologia aplicată

Tehnologia aplicată în procesul de cultivare a fost una complexă și bine gestionată, după cum explică proprietarul gospodăriei:

„Semănatul a avut loc la sfârșitul lunii august. Am optat pentru doi hibrizi de la Corteva: PT303 și PT314. Am introdus și îngrășăminte NPK. În toamnă am aplicat erbicidul Galera Super 364 SL și fertilizantul Utrisha N. Totodată am optat și pentru a lucra cu regulatorul de creștere. La necesitate, am făcut și irigări cu norme mici, în jur de 3-4 irigări. Primăvara am efectuat două fertilizări cu azot și am aplicat stimulatorul de nutriție Bioforge. Până la înflorire am administrat stimulatorul Keylate B și am efectuat trei tratări cu fungicid și insecticid. Cu 7 zile înainte de recoltare am efectuat disecarea”.

Fermierii sunt încurajați să administreze produsele din Portofoliul Corteva pentru a maximiza randamentele și a asigura o producție de înaltă calitate.

„În platforma dată avem toți hibrizii de porumb, toți hibrizii de floarea soarelui și 2 hibrizi de rapiță. Astăzi demonstrăm performanțele hibrizilor de rapiță  PT303 și PT314 care au depășit productivitatea de 5 tone la hectar. Trebuie să subliniez faptul că în acest lot s-au aplicat produse din portofoliul Stoler care stimulează planta la dezvoltare pentru a crește productivitatea boabelor în silicve”, a punctat Viorel Pușcaș, promotor pentru Zona de Centru, Sud-Est.

Portofoliul Corteva Agriscience include patru hibrizi: doi defensivi pentru Entry level, condiții grele și terenuri slabe (PT298 și PT315) și doi Next Generation (PT303 și PT314), care se remarcă prin productivitate ridicată, rezistență la scuturare și adaptabilitate la diferite medii de cultură.

„Hibridul PT303 este conceput să facă față variațiilor climatice, lipsa practicării corespunzătoare a asolamentului, lipsa precipitațiilor și presiunea la boli. PT303 este un hibrid unic pe piața din Europa ce combină un grad ridicat de toleranță la Sclerotinia. Nu promitem doar că vom avea culturi mai productive, dar și că nu vom niciun sclerot. Declarație cu care întâmpinăm fermierii este că rupem perpetuarea acestei boli. PT 298 este recomandat pentru terenuri mai dificile, unde tehnologia este limitată. Hibrizii PT314 și PT315 provin din grupa Next Generation. Acești hibrizi sunt încă și mai bine pregătiți pentru a rezolva problemele cu care fermierii se confruntă, inclusiv lipsa azotului pentru o perioadă. Ei au fost selecționați cu grijă pentru a se adapta în orice mediu agricol, ceea ce îi face să fie opțiunea preferată a fermierilor. Recomandăm și tratament sămânță adecvat care să protejeze tânăra plantula”, a punctat Andrei Ciocoiu, Category marketing manager România și Republica Moldova.

În cadrul portofoliului de erbicide, fermierii pot opta pentru produse precum Slash™ EC, Galera™ Super 364 SL. Totodată, reprezentanții Corteva recomandă Utrisha™ N pentru absorbția azotului și Kinsidro™ Nutri pentru creșterea plantelor, Bio Forge® Advanced pentru situații de urgență și Harbest pentru rezistența la secetă, alături de StarterMn Platinum, SugarMover Zn și Keylate B. Aceste soluții biologice din 2024 sunt concepute pentru a rezolva diverse provocări agricole cu care se confruntă fermierii.

Despre Corteva Agriscience  

Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată la bursă, ce combină inovația de vârf din industrie, implicarea clienților și execuția operațională pentru a oferi soluții la cele mai mari provocări agricole din lume. Corteva generează opțiuni avantajoase pe piață prin strategia sa unică de distribuție, împreună cu mixul său echilibrat și divers de semințe, produse de protecția a plantelor și servicii digitale la nivel mondial. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, ce pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborând in același timp cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare.  

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!