Terapeut Pro SC - soluția pentru bolile la floarea soarelui

Партнерские материалы

În legătură cu precipitațiile avute în ultimele zile și temperaturi ridicate, sunt favorizate de a avea apariție bolile la Floarea Soarelui. Pentru a preveni răspîndirea și combaterea lor, Specialiștii IMEXAGRO vă recomandă un fungicid de SUCCES: Terapeut Pro SC.

Terapeut Pro SC este un fungicid sistemic pentru protecţia culturilor de rapiţă şi floarea-soarelui. Excelentă eficacitate preventivă şi curativă este determinată de un bun echilibru între cele trei substanţe active – epoxiconazol 125 g/l + krezoxim-metil 125 g/l + difenoconazol 80 g/l.

Mecanismul de acțiune:

Krezoxim-metil - aparține clasei de strobilurine și are un efect protector, curativ și eradicant, cu un efect rezidual lung, inhibă germinarea sporului prin inhibarea respirației mitocondriale datorată suprimării activității citohromului c-reductazei.
Krezoksim-metil se distribuie prin difuzie, în faza gazoasă, având şi penetrare translaminară în frunze. După aplicare, rămâne la suprafaţa frunzelor ca un depozit solid. Particulele de substanţă activă sunt apoi absorbite în stratul subcuticular şi eliberarea ei se face treptat, conferind un înveliș gazos pentru o lungă perioadă de acţiune. Este foarte eficient atunci când este aplicat chiar și pe frunzele umede și la temperaturi extrem de scăzute (+1 - + 4 ° C).

Epoxiconazol – fungicid sistemic cu acțiune largă contra bolilor din clasele(Bazi-, Asco-, și Deuteromicete), cu eficacitate maximă contra ruginelor și septoriozei. Are un efect preventiv și eradicant și o activitate reziduală lungă, caracterizată printr-un debut rapid și o acțiune prelungită (3 până la 6 săptămâni), activitate în condiții de vreme rece și umedă. Are un efect preventiv și eradicant. Combate fainarea, toate tipurile de pătări și ruginele în cîmpurile de cereale.

Difenoconazol – face parte din grupa Triazolilor și este un fungicid sistemic cu preluare rapidă în plantă. Substanța activă acţionează împotriva ciupercilor în momentul penetrării în plantă (germinării sporilor ciupercii) şi în perioada de formare a haustorilor. Difenoconazol opreşte dezvoltarea ciupercilor patogene prin interferarea în procesul de biosinteză a sterolilor (ergosterol) din membranele celulare. Produsul este transportat sistemic, acropetal, ascendent prin vasele lemnoase în toate părţile verzi ale plantei. Pe frunze este distribuit translaminar pe ambele feţe, asigurând astfel, o protecţie uniformă foarte bună împotriva bolilor.

Difenoconazol – este superior față de alte preparate în acțiunea asupra patogenului,și nu are acțiune secundară de retardant. Combate cel mai bine alternarioza la Floarea soarelui și Rapiță.

Culturile de Floarea Soarelui tratate cu Terapeut Pro oferă producții mai mari

Boli precum Sclerotinia, Alternaria, Phoma, Phomopsis pot fi devastatoare pentru producţie atunci când condițiile meteorologice sunt favorabile dezvoltării lor. Pierderile de producţie pot ajunge până la 30% (Sclerotinia) și 20% (Alternaria). Terapeut Pro SC ajută la evitarea acestor pierderi. Chiar în absența bolilor, culturile tratate, arată o produţie mai mare comparativ cu martorul netratat. Motivul acestei creșteri a producţiei poate fi explicat printr-o toleranță crescută la stres a culturilor. În condiții nefavorabile, secetă pe perioadă scurtă de timp, cultura nu suferă atât de puternic și rămâne mai verde, putând realiza procesul de fotosinteză în continuare și realizâd producţii mai mari.

Protejați cultura de floarea-soarelui împotriva celor mai păgubitoare Boli

O gamă largă de boli atacă floarea-soarelui pe parcursul vegetației. Unele boli atacă tulpina, iar altele calatidiul sau frunzele. Prin combinarea celor dtrei substanţe active, epoxiconazol, krezoxim-metil și difenoconazol. Terapeut Pro SC oferă un control de încredere al tuturor bolilor care atacă aparatul foliar și tulpina.

Trebuie de aplicat Terapeut Pro SC de la stadiul de 6-12 frunze până la stadiul de început de diferenţiere a calatidiului, pentru a obține un control eficient al Sclerotinia pe tulpină și împotriva atacurilor timpurii de Phoma și Phomopsis, Alternaria și rugini.

Avantajele fungicidului Terapeut Pro SC:

  1. Folosind produsul Terapeut Pro veți asigura o combatere excelentă a bolilor;
  2. Plantele vor resimți mai puțin efectele stresului cauzat de secetă, temperaturi scăzute, atac de boli sau insecte;
  3. Obțineți profituri mai mari datorită recoltelor mai mari și de calitate; 
  4. Oferă protecție completă datorită celor trei substanțe active;
  5. Green-efect puternic vizibil!

Doriți culturi de SUCCES?
Apelați pentru consultații și sugestii la echipa IMEXAGRO SRL
0(22)75 27 01; 060200551
info@imexagro.org www.imexagro.org

Источник: Agroexpert
обратно к списку