Партнерские материалы

Ultimele inovații din sectorul pomicol vor fi prezentate la Ziua Fructelor

Автор: AgroExpert
Expert: Юрий Фалэ
Ultimele inovații din sectorul pomicol prezentate la Ziua Fructelor - agroexpert.md

Pe 12 iulie, pomicultorii și specialiștii în agricultură din țară și de peste hotare sunt așteptați la cea de-a VI-a ediție a expoziției „Ziua Fructelor”. Evenimentul se va desfășura în livada modernă a companiei VelFruct-Prim din satul Coșernița, raionul Criuleni.

„În această ediție a Zilei Fructelor punem accent deosebit pe agricultura de precizie, care constă în gestionarea și monitorizarea resurselor pentru îmbunătățirea randamentelor agricole prin utilizarea mai multor instrumente și tehnologii specifice.  Este important să menținem abordarea profesionistă în producerea fructelor pentru a rămâne competitivi pe piețele externe. Având în vedere faptul că suntem în condiții inechitabile în raport cu concurenții noștri din Europa, organizăm acest eveniment pentru a aduce tehnologiile avansate mai aproape de toți pomicultorii noștri. Aceste inovații contribuie la poziționarea noastră pe piața internațională ca o țară care oferă produse de calitate”, a menționat Iurie Fală, directorul executiv al Asociației Moldova Fruct.

Organizată de Moldova Fruct în parteneriat cu Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală și Agenția de Investiții „Ziua Fructelor” a devenit, de-a lungul anilor, un punct de referință pentru producătorii de fructe, oferindu-le oportunitatea de a se informa, inspira și adopta un comportament care să le îmbunătățească afacerile și să crească competitivitatea fructelor pe piețele externe.

La evenimentul din acest an își vor prezenta oferta de tehnică, tehnologii, soluții de protecție integrată a culturilor și ambalaj modern mai multe companii locale, dar și 11 companii internaționale din: România, Italia, Polonia, Germania, Franța și Grecia.

Vizitatorii vor putea participa la demonstrații practice și sesiuni de instruire, unde vor discuta direct cu furnizorii și experții din domeniu. În acest sens, expoziția reprezintă și o oportunitate pentru pomicultorii locali de a vedea și testa echipamente moderne, de a învăța despre noile tendințe în domeniu și de a-și extinde rețeaua de contacte profesionale.

„Ziua Fructelor” nu este doar o expoziție, ci o platformă de inovație și conexiune pentru sectorul pomicol. Evenimentul, fiind unul sistematic, contribuie la modernizarea pomiculturii din Moldova, ajutând producătorii de fructe să-și ajusteze practicile agricole ca să-și sporească productivitatea și calitatea produselor. În plus, expoziția facilitează stabilirea relațiilor de parteneriat cu principalii actori din cadrul lanțului valoric al fructelor.  Participarea la „Ziua Fructelor” le oferă pomicultorilor posibilitatea de a rămâne competitivi și de a-și crește afacerile.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!