Video | Antreprenorul Caraman Dumitru – de la o răsadniță de câțiva metri, la 30 de ari de sere moderne

Партнерские материалы

Astăzi, vă invităm să îl cunoașteți pe Caraman Dumitru, clientul FinComBank și noul erou al campaniei #FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afaceri!

Aflați povestea de succes a afacerii GT CARAMAN DUMITRU care se ocupă de 23 de ani cu creșterea leguminoaselor și cu creșterea florilor în s. Brăviceni, r-nul Orhei. Urmăriți reportajul realizat de Agro TV Moldova, pentru a afla cheia succesului în domeniul agricol.

Înainte de a avea propria afacere, Dumitru Caraman a lucrat 7 ani ca croitor de blănuri. Pe atunci cosea geci de iarnă și căciuli, iar în paralel, alături de frații săi, se ocupa cu creșterea cartofilor pe cele 10 ha de pământ arendate, ca mai apoi să se ocupe cu legumicultura în câmp, iar apoi să treacă în sere, pentru că după cum ne povestește fermierul: „în acest fel roada este mult mai protejată”.

De mai bine de două decenii, cultivă legume ecologice

Cot la cot cu soția sa Ecaterina, cei doi soți au început cu o seră mică, iar cu timpul au înţeles că agricultura este domeniul care le aduce satisfacție, investind tot mai mult în tehnologiile moderne. „Cheia succesului stă și în tehnologii mai avansate, aerisire, iluminare și temperatura potrivită”, ne-a relatat Dumitru Caraman.

Acum, antreprenorul se mândrește cu gustul desăvârșit al legumelor, care cu adevărat sunt gustoase și după cum subliniază fermierul: „este un brand ecologic. Ne străduim să le creștem fără de nitrați”. Legumele sunt vândute la kilogram, fără intermediari, pentru că antreprenorul preferă să vândă singur legumele pe care le cultivă și să interacționeze cu cumpărătorii. Astfel, află care sunt cerințele pieței și ce își doresc aceștia. „În Orhei, sunt solicitate roșiile roz, ardeiul dulce și castraveții” – totul numai bun pentru o salată proaspătă.

Iar dacă și voi vă doriți să gătiți o salată cu legume ecologice și gustoase sau poate vă doriți niște flori frumoase, Dumitru și Ecaterica Caraman vă așteaptă în satul Brăviceni, raionul Orhei!

Vă invităm să urmăriți campania #FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afaceri şi poveștile de succes ale antreprenorilor pe pagina #FinComBusiness!

обратно к списку