Vinăria Kara Gani – o afacere despre ospitalitatea găgăuză și filosofia vinului

Партнерские материалы

În perioada pandemiei, mai mulți turiști locali au mers în vizită la micile vinării. Potrivit directoarei vinăriei Kara Gani, Larisa Cerven, anul 2021 este primul an când se observă un interes sporit din partea turiștilor locali.

“Înainte de pandemie, ne vizitau, în mare parte, turiști străini, iar acum urmărim tendință de creștere a fluxului turiștilor locali și suntem extrem de fericiți că moldovenii aleg să ne viziteze pentru a descoperi vinul nostru”, susține directoarea vinăriei Kara Gani.

Combinarea producerii vinului cu potențialul turistic al regiunii contribuie la dezvoltarea unor afaceri durabile. Anume din acest considerent, vinăria Kara Gani, fiind susținută de USAID, după înființarea sălii de degustare și a muzeului familiei, a deschis un restaurant cu bucătărie tradițională.

”Noi producem vin în cantități mici și este foarte important ca fiecare consumator să facă cunoștință cu vinul Kara Gani la vinărie, mai aproape de istoria și de cultura regiunii, pentru a descoperi ”accentul găgăuz”, afirmă proprietarii Kara Gani.

Experiența vinăriei Kara Gani a fost prezentată altor mici producători de vinuri în cadrul unei vizite de studiu, organizată recent de Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova cu suportul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM).

Vinăria Kara Gani planifică se deschidă și un mic hotel. Între timp, Kara Gani continuă să își diversifice spectrul de produse.

”Ne mândrim cu vinurile roșii seci din seria Ciotra, pe care noi le avem în trei opțiuni: Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagră și cupajul de Cabernet Sauvignon și Feteasca Neagră. Sunt cartea noastră de vizită, premiate la concursuri internaționale”, susține Larisa Cerven. Datorită gustului deosebit al vinurilor Kara Gani, acestea au ajuns să fie exportate în Marea Britanie și în Japonia.

Vinurile Kara Gani sunt produse în regiunea cu Indicația Geografică Protejată Valul lui Traian. Pentru că în ultimul timp consumătorii sunt tot mai interesați ce modul sănătos de viață, vinăria a decis să înceapă producerea vinurilor organice.

Urmărește știrile Agroexpert ->pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку