Партнерские материалы

Wetrade deschide seminarele dedicate sezonului de primăvară 2023

Автор: AgroExpert
seminare WeTrade - agroexpert.md

La început de nou sezon agricol, companiile WeTrade și AgroProfi și-au adunat prietenii – partenerii și producătorii agricoli din Republica Moldova, la primul seminar din acest an. În cadrul evenimentului, invitații au avut posibilitatea să afle informații despre culturile de primăvară, fertilizarea acestora, dar și despre cele mai inovative utilaje din domeniul agricol.

„Este o festivitate foarte mare pentru Compania WeTrade. În cadrul seminarului am venit cu un portofoliu de produse pentru primăvara anului 2023, pe care îl propunem gospodăriilor din întreaga țară. Sperăm că după întâlnirea de astăzi, producătorii agricole o să dețină informații valoroase, care o să-i ghideze la procurarea semințelor”, a declarat Victor Șterebeț, expert în culturile cerealiere, Wetrade.

Vladimir Ghiliov, directorul companiei AgroProfi, susține că prin aceste evenimente își propun să fie mai aproape de clienți, venind cu oferte care să satisfacă nevoile fiecărui fermier.

În ceea ce privește gama de utilaje agricole, noutatea acestui an este stropitoarea autopropulsată model Patriot seria 350, care a fost desemnată câștigătoarea premiului Good Design® 2022, recunoscută drept cea mai importantă stropitoare din industrie.

Organizarea seminarului a fost posibilă datorită implicării partenerilor companiei WeTrade. Reprezentanții au adresat doar cuvinte de laudă pentru colaborarea de-a lungul anilor.

„Compania WeTrade este un partener strategic și ne bucurăm să fim prezenți la un eveniment care adună atât de mulți fermieri. Limagrain vine cu o ofertă vastă de culturi de primăvară: floarea soarelui (LG50479SX, LG50549SX, LG59580SX), porumb Adevey (LG31305), rapiță și grâu, care sunt adaptate condițiilor din Republica Moldova”, a declarat Bogdan Guță, reprezentantul companiei Limagrain.

Despre cum pot antreprenorii din domeniul agricol să-și finanțeze input-urile agricole de la distanță a explicat în cadrul evenimentului șeful Direcției Parteneriat B2B din cadrul maib, Ghenadie Beldiga „Venim cu un instrument nou, în care producătorii agricoli pot dispune de semințe și produse de uz fito-sanitar și să le achite la recoltare. Această formă de finanțare poate fi accesată de la distanță, iar clientul vine la bancă doar pentru semnarea contractului”.

Un subiect din ce în ce mai actual în rândul fermierilor este energia regenerabilă cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice. Cu detalii despre cum alegi panourile fotovoltaice care se potrivesc, dar și documentația necesară pentru obținerea autorizației de montare au adus reprezentanții Solar Energy Solution.

„Prezentarea noastră s-a axat pe două direcții. Am făcut o trecere în revistă a produselor, dar am avut un mic discurs și despre mecanismele de finanțare. Astfel, vrem să sprijinim agricultorii la pregătirea actelor pentru granturi, subvenții sau credite internaționale și de stat”, a relatat Cătălin Guțu, manager de proiecte în cadrul companiei.

La finalul întâlnirii, agricultorii au participat la tradiționala tombolă marca AgroProfi, iar cei mai norocoși au plecat cu premii utile.

Agricultorii interesați de portofoliul cu produse ale companiilor Wetrade și AgroProfi vor avea ocazia să le cunoască îndeaproape la următorul eveniment agricol, expoziția MoldAgrotech Spring.

обратно к списку