Растениеводство

Agricultorii, instruiți cum pot să-și extindă exporturile de caise în UE

Автор: AgroExpert
export caise instruire - agroexpert.md

Caisele vor fi din ce în ce mai căutate în UE, în special odată cu scăderea producției din Spania și Franța din cauza schimbărilor climatice. De aceea, Asociația Moldova Fruct își propune ca până în anul 2025 să dubleze exporturile de caise moldovenești în UE, de la 24% la 50%.

Un pas în această direcție este seminarul organizat la Olănești de Moldova Fruct cu suportul Proiectului USAID Moldova Competitivitate și Reziliență Rurală.

În cadrul acestuia s-a discutat despre identificarea piețelor țintă, îndeplinirea cerințelor de calitate, adoptarea tehnologiilor avansate de producție și protecția integrată a plantațiilor.

Specialistul în producerea fructelor sâmburoase de la Greenyard, Italia, Samuele Caroli, a demonstrat tehnicile de tăiere a pomilor de cais de diferite soiuri și forme de coroană. Exercițiul practic a avut loc în livada modernă a companiei Farm - Prod SRL.

Precizăm că, acest seminar face parte din seria de instruiri în tehnologii și inovații, având ca scop explorarea oportunităților de a poziționa Republica Moldova ca jucător important pe piața internațională a fructelor.

Citește și: Mai mulți horticultori au învățat cum pot produce mere de calitate

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!