Растениеводство

Cultivarea pepenilor verzi. Care este secretul unei roade bogate

Автор: AgroExpert
pepene verde cultivare - agroexpert.md

Vara, pepenele verde este deosebit de apreciat. Pentru a cultiva pepene verde ar trebui, în primul rând, o suprafață suficient de mare de teren cu expunere bună la soare.

Cultivarea pepenilor poate fi realizată doar acolo unde temperaturile sunt destul de ridicate. Pentru încolțire, pepenii au nevoie de o temperatură de peste 18-20 de grade Celsius, iar pentru a se dezvolta de peste 25-26 de grade Celsius.

Totodată, nevoia de lumină este importantă, undeva la 13-14 ore pe zi ar fi indicat. Așadar, un teren umbros sau fără temperaturi mai ridicate nu este potrivit pentru cultura pepenilor, scrie cultivaprofitabil.

În perioada de formare a tufei și la etapele inițiale de formare a fructelor trebuie asigurată o cantitate mai mare de apă. Udările trebuie realizate pe brazde, în prima jumătate a zilei, cu norme de 300 – 400 de metri cubi la hectar. La început de coacere nu se mai udă, deoarece pepenii se vor strica.

Totuși, nu exagerăm cu apa, deoarece excesul poate produce boli precum fuzarioza.

Dacă doriți să obțineți roade timpurii, cultivarea pepenilor poate să fie realizată prin răsad. Astfel, puteți crește în ghiveci răsadurile, iar când au 20-25 de zile și 3-6 frunze le puteți planta în câmp.

Este bine să aveți o temperatura de circa 20 de grade Celsius pentru răsaduri, iar semințele să le puneți la o adâncime de 1,5 – 2 cm.

Pentru a avea o cultură de pepeni cu randament bun, bolile trebuie combătute la timp. Cele mai frecvente boli de sol care pot apărea sunt putrezirea, fuzarioza la pepeni, mana pepenilor, făinarea.

Dăunătorii pepenilor verzi sunt musca minieră, acarienii, păduchele verde, coropișnița, viermii albi și sarma.

La circa 2-3 luni de la plantare, pepenii verzi vor fi gata de recoltare. Aceștia pot fi strânși atunci când cârcelul de la baza fructului începe să se usuce, iar codița se subțiază.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!