Iulia Bîcov : Producem în Moldova, condimente calitative, pentru o viață sănătoasă

Репортажи

Iulia Bîcov este o tânără antreprenoare, care de circa 3 ani dezvoltă o afacere picantă, producând condimente de înaltă calitate, fără adaus de sare, coloranți, arome sau alte substanțe artificiale. Mirodeniile produse cu drag, după o rețetă proprie de întreaga familie Bâcov din orașul Comrat, de 6 luni, cu un ambalaj certificat, sub o marcă proprie, ajung în casele gospodinelor, dar și în restaurantele din țară. 

Tânăra ne-a povestit că afacerea bazată pe producerea condimentelor a obținut certificatul de înregistrare oficială pentru siguranța alimentelor și că au un plan măreț de a se dezvolta în această industrie picantă și aromată.

”Povestea afacerii cu mirodenii a pornit din pasiunea tatălui meu de a găti, care a tot experimentat până a ajuns să obțină propriile reţete de condimente. A citit foarte mult , a gătit numeroase bucate cu adaus de condimente preparate chiar de el și după mai multe încercări reușite, apreciate inițial de rudele noastre, a decis să transforme această pricepere într-o afacere de familie” ne-a explicat cu mândrie, Iulia Bîcov.

Treptat, tânăra a decis să se implice în această afacere mirositoare, pentru a-și ajuta părinții, dar și pentru a promova condimentele naturale, fără niciun adaus precum sarea sau altă substanță stimulatoare.

” Noi avem peste 100 de combinaţii de condimente, care pot fi utilizate la prepararea diverselor bucate, dar şi băuturi. Nu adăugăm niciun gram de sare așa cum fac alți producători, noi optăm pentru combinații sănătoase, cu beneficii pentru organism, nu doar pentru papilele gustative. Un un amestec deosebit, unic în țară pe care îl producem, intitulat ” Pentru cafea”, o premieră absolută pentru Republica Moldova, unde sunt destui consumatori de cafea. Avem 6 astfel de combinații, cu efecte miraculoase pentru sănătate, fiecare fel are un anumit beneficiu. De exemplu, în Turcia se preferă scorțișoara, în Chile – piperul roșu, în Libia – există copacul de roșcove, așa că folosim pudra de roșcove, care este dulcie și are gust de ciocolată. În felul acesta, cafeaua  obține un alt gust și o aromă deosebită” a exemplificat tânăra antreprenoare.

Unele ingrediente le cresc în propria grădină, altele le importă din Turcia, India, Mexic, Egipt și alte țări, producătoare de condimente, pe care ulterior le combină după rețeta familiei Bîcov. Nu în zadar au ales să activeze cu sloganul ”Condimente din toată lumea”.

” Multe condimente nu cresc în țara noastră, sunt destul de pretențioase, au nevoie de căldură și alte condiții. Fiecare ingredient are un anumit efect sănătos, care dacă se folosește regulat în alimentație, ridică imunitatea. Tatăl meu a obţinut câteva formule deosebite din condimente exotice, pe care inițial le-a pregătit pentru noi, apoi le-am oferit rudelor, cunoștințelor pentru a înțelege cum sunt percepute combinațiile noastre. Acum le vindem ambalate în câteva rețele de magazine mari din întreaga țară și desigur pentru sectorul HoReCa”.

Pentru a reuși să producă după cerințele actuale, în procesul de producție, sunt implicați și câțiva angajați, dar oricum familia Bîcov recunoaște că ar fi mai simplu dacă ar beneficia de un grant pentru procurarea unui utilaj special.

” Anul trecut nu prea am avut vânzări mari, în timpul pandemiei au scăzut vînzările în jumătate. Din motiv că noi livram pentru restaurante, dar cum restricțiile au limitat activitatea lor, am avut de suferit și noi. La început, noi aveam un spațiu mai mic, dar de câteva luni, am hotărât să ne mutăm ca să putem lucra în condiții mai optime. Preconizăm să cumpărăm și anumite utilaje care ne-ar ușura munca. În prezent, noi totul facem manual, mărunțim toate plantele, le amestecăm în proporția necesară, din acest motiv cantitățile produse de mirodenii sunt destul de mici.De jumătate de an, avem un ambalaj special, dar oricum le împachetăm manual. Sperăm că vom reuși să procurăm un aparat sau chiar și un dozator ne-ar prinde bine. Până acum dacă totul se realizează manual, nu putem vorbi de cantități mari, maxim pe zi putem produce 800-1000 de pachețele, de 35, 40, 45 și 50 de grame. Scopul nostru rămâne a fi de a livra condimente calitative, pentru o viață sănătoasă” a menționat Iulia Bîcov.

 Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram!

Источник: Agroexpert
обратно к списку