Репортажи

Natalia Foca: ”Deserturile vegane sunt sănătoase, recomand tuturor să le încerce măcar o dată”

La prima vedere, când vezi deserturile preparate de Natalia Foca, nu prea îți vine să crezi că nu a folosit niciun ou, lapte sau frișcă. Dar acesta este adevărul. Tânăra se alimentează după regimul raw vegan, așa că deserturile ei nu conțin niciun ingredient de origine animală, nu sunt procesate termic și nici chimic, fapt ce permite să se păstreze intacte vitaminele și mineralele din ingredientele utilizate. Totul a pornit din dorința de a-i oferi fetiței sale deserturi sănătoase.

Până a ajunge să facă deserturi raw vegane, Natalia a trebuit să își dea peste cap alimentația, în cel mai bun sens al cuvântului. A durat aproape un an perioada de trecere de la alimentația obișnuită la cea raw vegană.

„Eu sunt cofetar de profesie, pasiunea pentru dulce o am de mult timp, dar am ajuns la un moment când organismul meu nu mai accepta zahărul alb rafinat.La câteva luni după ce am născut-o pe fetița noastră, am început să îmi pun întrebarea ce fel de deserturi îi voi oferi când va crește, cele din comerț categoric nu sunt acceptate. Am început a căuta alternative sănătoase, așa am descoperit o tânără mămică, care, la fel, din grija față de copii ei, gătește deserturi vegane și raw-vegane. Am mers la ea pentru un curs de pregătire a ciocolatei raw-vegane, mi-a plăcut foarte mult și am continuat să merg și la alte master class-uri ” a povestit Natalia Foca.

Astfel tânăra a experimentat până a înțeles că toate încercările sale au un gust deosebit, primii degustători fiind soțul și mama.

„Pentru prepararea ciocolatei folosesc doar două ingrediente: unt de cacao, masă de cacao, deja dacă vreau să o îndulcesc adaug zahăr din floare de cocos sau stevie. Batonașele au la bază diverse nuci si alune, fructe uscate și sunt îndulcite în mare parte de curmale. Nu sunt procesate termic ceea ce le permite să își păstreze proprietățile nutritive.

Cea mai mare satisfacție e să știi că ciocolata care a ajuns pe masa oamenilor nu poate să le facă nimic rău. Sunt recunoscătoare Universului că am întâlnit persoana potrivită la timpul potrivit, care a sădit în mine o semință care acuma dă roade, a avut încredere în mine și mi-a insuflat încredere. Sunt susținută mult de soțul meu și de mama care și sunt principalii degustatori, de la ei primesc orice recenzie și le ascult preferințele. Tot ceea ce fac eu acuma îi datorez copilului meu, datorită fetiței mele am făcut această alegere în alimentație pe care nu o regret” a subliniat tânăra mămică.

Treptat, Natalia a ajuns să vândă torturi prietenilor, cunoștințelor, după ce toți rămâneau impresionați de gustul unic al deserturilor preparate de ea.

„Așa am și primit prima comanda de tort, fiind la o serbare am adus un Snicker raw vegan, erau mai multe persoane invitate și unei doamne i-a plăcut foarte mult și m-a rugat să îi gătesc. Eram atât de emoționată încât nu știam ce preț să îi cer, nu îmi venea a crede că am ajuns să gătesc pentru bani. Astfel pot să spun că Snicker raw vegan este preferat de multă lume pentru că are gustul apropiat de cel original, dar și bastonașele cu cocos nu rămân în urmă. În prezent pregătesc bastonașe cu 7 umpluturi diferite și torte cu 4 gusturi de cremă, nu alerg după cantitate, lucrez la calitate. Cine a încercat cel puțin o dată, revine și pentru a doua, și a treia comandă” a menționat Natalia Foca.

Antreprenoarea susține că prețurile sunt calculate în funcție de ingredientele utilizate, iar celor care li se pare scumpe deserturile vegane, ar dori să le transmită că când vor înțelege ce beneficii oferă deserturile fără aditivi, își vor schimba părerea.

”Nu vreau să supăr pe nimeni, dar la capitolul cultură alimentară, noi moldovenii, mai avem de lucrat. Nu toți sunt deschiși la ceva nou. Cu ajutorul platformelor de socializare și cursului de bucătărie vegană pe care îl frecventez acuma am cunoscut multă lume care nu e indiferentă la produsele care le consumă și care pun valoare pe calitate nu cantitate. Da, într-adevăr deserturile mele sunt mai scumpe decât dulciurile clasice, dar aici e altă materie primă. O plită de ciocolată neagră costă 75 de lei, sincer nu am idee cât costă una bună în supermarket.

Mi-aș dori pe viitor să conving mai multă lume să renunțe la dulciurile din comerț, îndeosebi să nu mai ofere copiilor otravă legalizată. Dacă clienții au ca scop o alimentație sănătoasă evident că sunt mulțumiți că au șansa să se delecteze și ei cu ceva dulce, dar dacă au ca scop să își umple burta, fiind fanii deserturilor ieftine și pun accentul pe cantitate, nu calitate, atunci dulciurile vegane nu sunt pentru ei”  a coinchis Natalia Foca.

Urmărește știrile Agroexpert ->pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

Источник: Agroexpert

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!