Victoria Rusnac: ”Și japonezii știu să aprecieze calitatea produselor noastre”

Репортажи

Apicultoarea din Durlești, Victoria Rusnac a demonstrat că orice poate deveni realitate, dacă știi să îți urmărești scopul și respecți toate etapele necesare, mai ales când este vorba de calitatea produselor. Antreprenoarea a reușit în 2021 să inițieze exportul produselor sale din miere de albine și pomușoare congelate tocmai în Japonia.

Apicultoarea și-a crescut afacerea cu multă răbdare și pasiune, fiind apreciată în țară, iar mierea naturală mixată cu pomușoare sănătoase marca ”Honey House” exportată în Țara Soarelui Răsare, a fost o recunoaștere a calității pe care antreprenoarea a pus accent încă de la începutul activității sale. Fiind la o expoziție dedicată alimentației sănătoase, de peste hotare, apicultoarea din Durlești, a descoperit cât de sănătoasă poate fi combinația dintre mierea de albine și pomușoarele congelate.

 ”Patru ani în urmă, am fost la o expoziție cu produse ecologice, naturale, în Coreea de Sud,  unde am descoperit această pomușoară fermecată, pe care am adus-o acasă. Am mixat-o cu miere și a prins foarte bine la copii. Peste 2 luni de zile,  abia de reușeam să fac mixuri de miere cu pomușoare pentru familie, rude, vecini, atât de bine a fost primit acest produs, care este un supliment alimentar, pentru că toată pomușoara se usucă prin înghețare la – 90 de grade, se mixează cu miere naturală și atât. Știm mierea naturală ca un oxidant, un antibiotic natural, care încorporează toată pomușoara mixându-se 48 de ore, și devine un produs delicios, dar  și foarte sănătos” explică Vicroria Rusnac.

În prezent, amestecul de pomușoare cu miere, sunt exportate în Japonia, însă, apicultoarea își amintește că a parcurs un drum lung și dificil.

”Totul a început încă din băncile de studențime, atunci la când bunelul meu avea miere pe care nu putea să o realizeze.   Atunci  am apelat la un grant, și un credit, și am achiziționat utilajele necesare. Însă deși  mixurile și-au făcut loc pe rafturile din magazine, produsul nu se mișca din loc. Nici publicitatea cam puțin ajuta. Eu am apelat la târguri, pe care le consider cel mai bun mod de a-ți promova produsele, deoarece există contactul direct cu clientul. Așa produsul meu, ca un copilaș a început să meargă pas cu pas. Mai apoi a urmat drum presărat cu birocrație.Ca să te lansezi pe piață și să fim pe rafturi, este nevoie de un produs calitativ, certificat la toate standardele, începând de la analizele de laborator și terminând cu certificatele de conformitate. Japonezii știu să aprecieze calitatea produselor noastre” afirmă Victoria Rusnac.

Datorită amalgamului de vitamine benefice pe care le conțin, mixurile de pomușoare cu miere pot fi considerate o mină de aur pentru sănătate, susține apicultoarea.

”E sezonul rece deja, o putem combina cu apă călduță ca ceai. Fiecare mix are indicațiile sale, de exemplu, cătina se recomandă pentru infecții pulmonare, răceală, gâtul roșu, bronșită. Toți sportivii din Republica Moldova consumă coacăza neagră pentru că este pentru oase, articulații sănătoase, pentru dinți la fel, este bogată în calciu. Afina roșie - pentru globulele roșii, sânge, memorie, vedere. Afina neagră pentru sistemul digestiv. Copiii mei sunt primii care au gustat toate combinațiile” menționează Victoria Rusnac.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку