Цены и Тренды

Achiziție pe piaţa cerealelor: Petru Bichir vrea să preia o firmă din Cupcini

Автор: AgroExpert
Achiziție pe piaţa cerealelor: Petru Bichir vrea să preia o firmă din Cupcini - agroexpert.md

Consiliul Concurenței analizează operațiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin achiziționarea cotei-părți în mărime de 100% din capitalul social al întreprinderii „Biz-Agro" SRL de Petru Bichir, asociat unic al întreprinderii „Agro-Nova Prim" SRL. 

Părțile implicate în operațiunea de concentrare economică sunt prezente pe piața comercializării cu ridicata a produselor cerealiere, fiind printre cei mai mari traderi de cereale şi oleaginoase din Republica Moldova.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică notificată, afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată.

Petru Bichir este și un activ producător, dar și exportator de cereale, fiind directorul companiei Agro Nova Prim SRL. Anterior, a fost președintele Consiliului Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere ”Agrocereale”.

În anul 2022, compania Agro Nova Prim SRL a obținut un venit din vânzări de 1,25 de miliarde de lei, pe când profitul net s-a ridicat la 55,6 milioane de lei.

Întreprinderea Biz-Agro SRL din Cupcini aparţine lui Eduard Hangan. În 2022, Biz-Agro SRL a avut venituri de peste 891 de milioane de lei, iar profitul a ajuns la 60,7 milioane de lei. Totodată,  Biz-Agro  deţine şi o cotă de 50% din Vinăria Ungheni, iar Eduard Hangan - 20%. 

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!