В мире

Acord provizoriu: Prelungirea importurilor ucrainene fără taxe vamale

Автор: AgroExpert
importurile ucrainene fără taxe vamale - agroexpert.md

Uniunea Europeană a ajuns la un acord provizoriu pentru a acorda producătorilor ucraineni de produse alimentare acces liber de taxe vamale pe piețele sale până în iunie 2025, scrie digi24.

Decizia corespunde unei propuneri a Comisiei Europene din ianuarie de suspendare a taxelor și contingentelor pentru produsele agricole ucrainene până atunci, cu o „frână de urgență” pentru păsări, ouă și zahăr, ceea ce înseamnă că tarifele vor fi impuse dacă importurile vor depăși nivelurile medii din 2022 și 2023.

Legislatorii europeni au extins această listă pentru a include ovăzul, porumbul, crupele și mierea. De asemenea, Parlamentul a declarat că a obținut angajamente din partea Comisiei de a lua măsuri în cazul în care importurile de grâu ucrainean vor crește brusc.

Perioada de referință pentru declanșarea frânei de urgență va fi 2022 și 2023, indicând că tarifele vor fi reimpuse dacă importurile acestor produse vor depăși volumele medii din acești doi ani.

Negociatorii Parlamentului European s-au asigurat, de asemenea, că Comisia va acționa în termen de 14 zile, în loc de 21 de zile, în cazul în care vor fi atinse nivelurile de declanșare a măsurilor de salvgardare automată.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!