В мире

Ajutor de 129 milioane de roni pentru crescătorii de porci din România

Автор: AgroExpert
porci subventii România - AgroExpert.md

Crescătorii de animale din sectoarele suin şi avicol vor primi un ajutor excepţional în valoare de peste 129,16 milioane lei, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din România, relatează Agerpres.

Conform sursei citate, 66,094 de milioane de lei se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, şi 63,071 de milioane de lei din finanţare externă nerambursabilă.

Valoarea totală acordată pentru fiecare beneficiar din sectorul suin s-a calculat în funcţie de capacitatea de producţie în condiţii minime de bunăstare deţinută, echivalent UVM, până la concurenţa plafonului echivalent în lei a 150.000 de euro.

Totodată, valoarea totală acordată pentru fiecare beneficiar din sectorul avicol s-a calculat în funcţie de capacitatea de producţie în condiţii minime de bunăstare deţinută, echivalent UVM, până la concurenţa plafonului echivalent în lei a 100.000 de euro.

Potrivit APIA, suma totală de 129,166 de milioane de lei este defalcată astfel: 71,759 de milioane de lei pentru creşterea şi/sau îngrăşare şi/sau reproducţia suinelor, iar 57,407 milioane de lei pentru creşterea şi/sau reproducţia şi/sau incubaţia păsărilor.

⚡️Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку