В мире

China vrea să reducă cu 10% utilizarea pesticidelor pentru fructe și legume până în 2025

Автор: AgroExpert
pesticide China utilizare - AgroExpert.md

China, cel mai mare utilizator de pesticide din lume, își propune să reducă utilizarea acestora în cultivarea fructelor, legumelor și ceaiului cu o zecime în termen de trei ani, a anunțat joi ministerul fermei, într-un efort de a reduce substanțele chimice din lanțul alimentar.

Niveluri ridicat de pesticide chimice și îngrășăminte sunt folosite pentru a produce culturi pe parcelele mici, puternic exploatate din China, dar utilizarea excesivă poate degrada solul și polua apa, în timp ce utilizarea necorespunzătoare poate provoca contaminare și afecta biodiversitatea, scrie REUTERS:

Ministerul dorește, de asemenea, să reducă utilizarea pesticidelor pentru cultivarea orezului, grâu și porumb cu 5% în aceeași perioadă și să intensifice utilizarea îngrășămintelor organice cu aceeași cantitate până în 2025.

„Este o nevoie urgentă de a îmbunătăți eficiența și utilizarea științifică a pesticidelor și îngrășămintelor atunci când se promovează reducerea pesticidelor chimice”, a spus Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale pe site-ul său.

În același timp, securitatea alimentară națională și aprovizionarea cu produse cheie trebuie menținute, se spune în planul său

China a început să abordeze problema în 2015, cu o campanie de stopare utilizării substanțelor chimice până în 2020.

În timp ce utilizarea pesticidelor și îngrășămintelor a scăzut cu 16,8% și, respectiv, 13,8% până în 2021, țara încă folosește prea mult și ineficient, a adăugat ministerul.

Un accent mai mare înlăturarea dăunătorilor, cum ar fi insectele, ar trebui să facă parte din eforturile de eliminare a, a spus ministerul, cu astfel de metode de prevenire „verzi” menite să fie utilizate pe mai mult de 55% din suprafața plantată până în 2025.

China are doar 7% din terenurile arabile din lume, dar absorb o treime din consumul global de îngrășăminte chimice, cu utilizarea pe unitate de 2,7 ori mai mare decât media mondială.

⚡️Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку