Estimări: Recoltă de 41,2 mil. de tone de cereale în Germania

cereeale Germania prognoză - AgroExpert.md
В мире

Asociația Fermierilor Germani (DBV) estimează că recoltă de cereale a Germaniei se va ridica anul acesta la aproximativ 41,2 milioane de tone, cu mult sub media din perioada 2015 până în 2020 (44,2 milioane de tone) și, de asemenea, cu 3 la sută sub rezultatul anului precedent (42,3 milioane de tone).

„Ne așteptăm la o recoltă sub medie, cu diferențe regionale mari. În unele regiuni, seceta prelungită și căldura din ultimele zile au cauzat pagube semnificative culturilor, astfel încât recoltele așteptate sunt din nou sub media pe termen lung”, a declarat președintele Asociației Fermierilor Germani, Joachim Rukwied, informează portalul agrarheute.com

Nu s-a schimbat aproape nimic în zona de cultivare a cerealelor din Germania față de anul precedent, dar proporțiile culturilor s-au schimbat. Suprafața cultivată cu grâu de primăvară se estimează că este cu aproape trei sferturi mai mare (+ 73,5%) față de anul precedent. Suprafața cu orz de primăvară este estimată să fie cu o cincime mai mare (+ 20,3%), până la 358.500 de hectare.

Pe de altă parte, schimbările sunt mai reduse în ceea ce privește celelalte soiuri de cereale de vară: se estimează că în 2022, ovăzul este cultivat pe o suprafață de 168.400 de hectare (-4,9% față de anul precedent), iar porumbul pe o suprafață de 441.200 hectare (+2,4%). Cu o suprafață de 2,88 milioane de hectare, grâul de toamnă rămâne cel mai important tip de cereală cultivată în Germania, după care urmează orzul de iarnă, cu 1,22 milioane de hectare.

Spre deosebire de cerealele de iarnă, culturile de primăvară au suferit mai mult din cauza temperaturilor răcoroase. Pe lângă porumb, condițiile meteo au afectat și sfecla de zahăr și, în unele cazuri, cartofii. Din păcate, anul acesta s-au consemnat mai puține ploi decât de obicei, astfel că rezervele de apă din sol sunt mult prea reduse.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

 

обратно к списку