В мире

Fermierii protestatari din Franța au distrus marfă din România: Ce spun victimele

Автор: AgroExpert
protest fermieri Franța - agroexpert.md

Фото: digi 24

Zeci de șoferi de TIR din România care transportau alimente în Franța au fost opriți în mijlocul mitingurilor și le-a fost descărcată marfa de către fermierii protestatari. Printre ei, și un cuplu din județul Vâlcea care a pierdut astfel 10 tone de carne de pui, produse românești care mergeau la export.

Fermierii francezi au blocat drumurile și au atacat TIR-urile cu marfă. Printre victimele lor au fost o familie de șoferi români, din Vâlcea, care au pierdut o încărcătură de zece tone de carne de pui. Oamenii au povestit pentru Digi24 experiența trăită în momentul în care TIR-ul le-a fost atacat.

„Ei nu aveau o problemă cu România, nu aveau o problemă cu o anumită țară, ei aveau o problemă cu toată marfa importată în Franța. Am mai văzut camioane cu numere de Franța, era marfă din Spania. Și acele două camioane au fost descărcate la fel”, a relatat Nicolae Badea.

Romina Badea a spus că s-a simțit în pericol în momentul în care a văzut ceea ce fac.

„În prima fază nu mi-am dat seama pentru că eram atentă la volan să nu cumva să agăț pe cineva sau vreun tractor de-ale lor”, concretizează aceasta.

Totodată, Nicolae Badea consideră că nu este normal să descarce camioanele, să distrugă marfa, deoarece carnea a fost ambalată în România și oamenii au muncit.

„Nu e normal să se facă asta. Dacă nu mai vor, puteau să oprească camioanele în vamă decât să distrugă marfă și camioane și toate cele”, afirmă el.

Guvernul Franței va anunța o serie de măsuri, pentru a dezamorsa cea mai amplă criză cu care s-a confruntat țara în ultimele luni. Anunțul a venit în timpul întâlnirii de aproape patru ore dintre premier și reprezentanții fermierilor. În paralel, agricultorii se pregătesc pentru o înfruntare de lungă durată. Au blocat majoritatea intrărilor în Paris, iar pe autostrăzile din jurul capitalei s-au format cozi de 100 de kilometri.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!