В мире

Grâul se scumpește la bursele internaționale

Автор: AgroExpert
griu Ucraina export - AgroExpert.md

Prețul grâului a crescut pe fondul instabilității din Ucraina. Actual nivel al prețului la cereale este cel mai ridicat din ultimele trei luni.

Creșterea prețului la grâu este o urmare a escaladării conflictului Ucraina-Rusia. Comercianții și importatorii de cereale devin din ce în ce mai îngrijorați de posibile pierderi de export din cele două țări de la Marea Neagră. Rusia se așteaptă de fapt la o recoltă record, iar Ucraina trimite cantități substanțiale de cereale prin Marea Neagră și Dunăre, arată o analiză Agrarheute.

Miercuri, 28 septembrie, prețurile la grâu din Europa au crescut peste pragul de 350 de euro pe tonă pentru prima dată din iulie, la puțin sub 354 de euro pe tonă. În cursul săptămânii, prețurile grâului au crescut cu aproximativ 10 euro sau în jur de 3%.

Prețurile porumbului au urmat cele ale grâului în sus și au fost listate la puțin sub 340 de euro pe tonă. Prețurile rapiței continuă să crească până la 607 de euro pe tonă, după ce temporar au scăzut cu mult sub 600 de euro (odată cu prețul petrolului).

Rusia pare gata să anexeze o parte a Ucrainei după ce au avut loc referendumuri simulate în teritoriile ocupate.

Ucraina a cerut luni Uniunii Europene să-și susțină planurile de a face rute de urgență pentru exporturile de cereale prin UE permanente, cu investiții în cel puțin cinci terminale de frontieră.

Ucraina exportă în principal porumb. În Europa

Un total de 231 de nave care transportau 5,3 milioane de tone de produse agricole au părăsit Ucraina până acum în baza unui acord negociat de Națiunile Unite și Turcia, a anunțat marți Ministerul Infrastructurii din Ucraina.

⚡️Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

 

обратно к списку