În lipsa taxelor România se teme că ucrainenii le sufocă portul Constanța

nava cereale port - AgroExpert.md
В мире

Pe lângă probleme în lanțul de distribuție, războiul din Ucraina generează și controverse la nivelul autorităților din România. Florentin Bercu, director executiv al Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV), a declarat că eliminarea taxelor vamale pentru importurile din Ucraina determină blocarea portului, dar și o presiune pe preț.

”Trebuie să avem în vedere riscurile eliminării taxelor vamale pentru importurile din Ucraina. Îi susținem și îi sprijinim cu tot ce putem pe fermierii de acolo, dar trebuie să ne asigurăm că nu afectăm procesele locale”, a declarat Bercu, invitat la conferința Viitorul Agriculturii românești, organizată de Wall-Street.ro.

Acesta a explicat că, pe de o parte, lipsa taxelor va atrage acostarea navelor cu produse în portul Constanța, depășind capacitatea acestuia de acostare. Iar pe de altă parte, se va crea presiune pe preț.

”Nu vreau să ajungem să le spunem fermierilor români: «uite, cumpăr grâu de la Ucraina cu prețul acesta, dacă nu îmi dai la fel sau mai mic, nu mai cumpăr»”, a spus Bercu.

În completarea acestuia, Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI), în Parlamentul European, a precizat că produsele din Ucraina nu vor intra pe piața Uniunii Europene dacă nu vor îndeplini toate standardele europene.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку