John Deere anunță că sistează producția de pluguri

john deere plug producție - AgroExpert.md
В мире

Compania ametricană John Deere a sistat producția de pluguri. Decizia a fost luată în actualul context în care vânzările la acest utilaj nu mai reprezentau un procent important din veniturile producătorului de utilaje și mașini agricole care, culmea, a pornit la drum cu producția de pluguri.

Fără îndoială, plugul este o mașină importantă pentru John Deere, deoarece a fost fundamentul creării sale. Primul plug a fost produs de către acest brand în 1837, adică acum 185 de ani.

Plugul a fost realizat chiar de către fierarul american John Deere care a făcut primul astfel de utilaj dintr-un ferăstrău spart pentru tăierea lemnului. Scopul său a fost să creeze un echipament care să nu se lipească de sol în timp ce ară preria din Illinois.

După cum știm astăzi, afacerea a luat amploare și acum John Deere este o mare companie multinațională care angajează zeci de mii de oameni din întreaga lume. Compania oferă o gamă largă de tractoare, combine agricole precum și utilaje de semănat și cultivare.

Anul acesta este ultimul an în care plugul a fost disponibil în oferta companiei. De anul viitor, acest echipament agricol nu va mai putea și achiziționat de către fermieri sunt brandul John Deere, anunță compania.

Ultimmul plug produs de John Deere este modelul 3710. Este vorba despre un plug cu lățimea brazdei reglabilă de la 35,6 cm la 55,9 cm. Adâncimea la care poate lucra plugul de ultimă generație a fost stabilită la 30 cm.

Este sigur să spunem că plugul este în centrul istoriei brandului de utilaje agricole John Deere și, într-un fel, a definit acest producător emblematic.

În anii 1950, în SUA se vindeau până la 140.000 de pluguri pe an, în timp ce în anii 1990 doar 1.400 de pluguri pe an.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку