Chiar dacă recolta încă nu a început, orzul furajer rămâne scump. Este vorba de costul orzului din recolta nouă care e la același preț ca și cel din recolta veche.
Datele statistice relevă că la Hamburg, portul de export, orzul furajer s-a vândut la cu 355 de euro pentru o tonă, asta în timp ce pentru orzul din recolta veche a fost de 340 de euro pentru o tonă.
Fermierii vindeau orzul furajer cu 20 de euro mai puțin. În ultimele două săptămâni, în portul de export din Hamburg, prețurile au scăzut de la aproximativ 385 de euro la 355 de euro pe tonă. La sfârșitul acestei săptămâni, însă, prețurile au crescut din nou cu 5 până la 8 euro, anunță comercianții.
În același timp se preconizează cantități mai mici de orz furajer pe piețele mondiale pe fundalul exporturilor blocate din Ucraina, dar și recoltei mai mici. Doar Rusia este probabil să fie o concurență serioasă pentru orzul european pe piața mondială.
Potrivit rapoartelor comercianților, prețurile de export pentru orz furajer la Marea Neagră au fost între 380 și 385 USD pe tonă, comparativ cu 375 USD pe tonă în portul francez de export Rouen. Cu toate acestea, în urmă cu două săptămâni, prețurile în Rouen erau uneori de 400 USD pe tonă.
La sfârșitul acestei săptămâni, ofertele de preț pentru noua recoltă de orz francez la cel mai important centru comercial francez Rouen au fost de 356 de euro pe tonă și astfel similare cu cele din Germania și cu aproximativ 8 euro mai mari decât la începutul acestei săptămâni.
⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!