В мире

Pesta porcină africană: Ucraina vrea să înceapă producerea vaccinului

Автор: AgroExpert
vaccin contra pestei porcine africane - agroexpert.md

Ucraina a anunțat că a depus o cerere pentru înregistrarea vaccinului vietnamez împotriva Pestei Porcine Africane (PPA). La începutul anului 2024, România anunța că primele 10.000 de doze au fost donate de către Vietnam și vor fi disponibile pentru testare și programe-pilot de prevenție în ferme.

Anunțul privind producerea vaccinului în Ucraina a fost făcut în cadrul unui forum dedicat creșterii porcilor de către Nguyen Van Diep, directorul AVAC Vietnam – compania care dezvoltă primul vaccin împotriva pestei porcine africane, scrie agrointel.

Directorul AVAC Vietnam: Milioane de fermieri nu îndrăznesc să cumpere animale noi din cauza riscului de PPA

Vaccinul AVAC ASF Live a fost aprobat pentru vânzare comercială către producători în iulie 2023. Acest vaccin joacă un rol cheie în asigurarea siguranței globale în creșterea porcilor și contribuie la îmbunătățirea condițiilor de dezvoltare a afacerii industriei cărnii. „Pesta porcină africană a provocat pierderi semnificative industriei porcilor nu numai în Vietnam, ci și în alte țări.

În 2019, 6 milioane de porci au murit din cauza PPA în Vietnam. Milioane de fermieri nu îndrăznesc să cumpere animale noi din cauza riscului de PPA. Prin urmare, vaccinarea a devenit cea mai eficientă măsură de control asupra acestei boli. De aceea, compania noastră s-a alăturat dezvoltării vaccinului”, a spus Nguyen Van Diep, conform publicației kurkul.com.

„Sunt sigur că vaccinul nostru va fi o soluție eficientă pentru a depăși PPA în Ucraina și în alte țări europene”, a adăugat Nguyen Van Diep.

Autoritățile vietnameze au decis să autorizeze comercializarea și utilizarea vaccinurilor contra pestei porcine africane la sfârșitul lunii iulie 2023.

Vaccinurile contra PPA caree se comercializează din 2023 sunt NAVET-ASFVAC, co-dezvoltat de Navetco Central Veterinary Medicine și oameni de știință din Statele Unite, și AVAC ASF LIVE dezvoltat de AVAC Vietnam JSC. Vietnam-ul este prima țară care a început să producă și să exporte comercial acest ser.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!