В мире

România va deconta 50% din facturile la energie pentru irigațiile fermierilor

Автор: Fiodorov Ilinca
facturile la energie pentru irigațiile fermierilor - agroexpert.md

Guvernul din România va deconta până la 50% din cheltuielile aferente consumului de energie electrică, necesare funcționării agregatelor sau echipamentelor pentru irigații, cheltuieli înregistrate în anul anterior și neplătite.

Astfel, cota de până la 50% nu se va limita la anul în curs, fiind creată posibilitatea decontării cheltuielilor din anul anterior din bugetul alocat pentru anul următor.

Autoritățile de peste Prut arată că soluția legislativă privind decontarea pentru anul 2023 din bugetul alocat pentru anul 2024 are în vedere redresarea economică a producătorilor, urmare a lipsei resurselor financiare necesare pentru continuarea activităților agricole și generarea riscului de a fi în imposibilitatea de achitare a datoriilor către furnizori, salarii, credite, utilități, la termenele scadente.

Astfel, prin decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru irigații pentru anul 2023 este vizată diminuarea efectelor fenomenului de secetă asupra producției agricole, cât și pentru reducerea impactului asupra anului agricol următor.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!