В мире

Serele din Europa ar putea reveni la încălzirea pe păcură

Автор: AgroExpert
sere păcură UE - AgroExpert.md

Marii producători de legume din Europa caută cele mai ieftine soluții de încălzire a serelor. O variantă este revenirea sistemul pe bază de păcură, care nu este însă și prietenos cu mediul.

niunea Fermierilor Belgieni urmărește o simplificare temporară a cadrului de autorizare pentru instalarea cazanelor cu păcură în serele horticole. Acest lucru ar trebui să ofere cultivatorilor de legume în seră o gură de oxigen în actuala criză energetică. Deocamdată, producătorii din olanda nu și-au exprimat masiv dorința de a trece pe păcură.

Din 2006, producătorii belgieni de legume au trecut masiv de la instalațiile de încălzire cu gaz. Dar acum, că prețurile la energie au scăzut de cincisprezece până la douăzeci de ori, cultivarea nu mai este profitabilă pentru multe companii. Prin urmare, o revenire temporară la încălzirea cu păcură ar trebui facilitată, spun fermierii „Știm că acest lucru nu este optim pentru climă, dar necesitatea bate legea. Din cauza prețurilor ridicate, mulți horticultori în sere vor dispărea”, spune Pieter Van Oost de la Boerenbond.

Potrivit lui Van Oost, în Belgia există încă destul de mulți cultivatori de legume care au instalat sistemul pe păcură în paralel cu instalația pe bază de gaze. Vechiul sistem a fost păstrat pentur a fi folosit în cazul în care cel pe gaz se defectează. Totuși, autorizația pentru încălzirea pe păcură este expirată.

„Reînnoirea acestui lucru le-ar putea aduce alinare”. La urma urmei, prețul uleiului de încălzire s-a „doar” dublat.

Începând cu 1 ianuarie 2022, în Țările de Jos a fost interzisă instalarea unei noi instalații de încălzire cu păcură dacă există gaze naturale pe stradă. Deși uneori este posibil să se adapteze un cazan pentru utilizarea păcurului cu mici ajustări tehnice, anchetele arată că nu există prea mult interes în acest sens din partea companiilor. Se pare că unii cultivatori de sere trec la utilizarea motorinei pentru a limita costurile.

⚡️Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

 

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!