В мире

Stocurile de ceapă din RM au început să scadă

Автор: AgroExpert
ceapa stocuri pret - agroexpert.md

România a început să importe ceapă din Ucraina, deși anterior achiziționa în mod activ acest produs din Republica Moldova. În momentul de faţă, prețul cepei în Ucraina rămâne stabil și variază între 10 și 15 hrivne/kg, adică 0,27-0,40 dolari/kg, în funcție de calitate, regiune și dimensiunea lotului.

„Românii cumpără ceapă din Ucraina deoarece stocurile acestui produs în Republica Moldova au început să scadă, iar prețurile au crescut” – a explicat Fedir Ribalko, un consultant internațional pentru fructe și legume, comerț și logistică, scrie Rador.

„În ultimele săptămâni, au apărut pe piaţă numeroase oferte pentru vânzarea de ceapă mică şi ceapă de slabă calitate, ceea ce cred că este rezultatul sortării produselor pentru expedieri la export şi aprovizionare către lanţul de supermarketuri. Prețurile pentru o astfel de ceapă nu depășesc 7 hrivne/kg (0,19 USD)” – a declarat şi Oleksandr Horev, expert internațional în cadrul Organizație pentru Alimentație și Agricultură.

Potrivit analiștilor, exportul de ceapă ucraineană către țările UE devine profitabil. Creșterea livrărilor de ceapă din Ucraina către țările UE poate susține prețul cepei pe piața internă, în special pentru produsele de înaltă calitate.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!