В мире

Tractoarele din Ucraina vor fi dotate cu tehnologie de deminare a terenurilor agricole

Автор: AgroExpert
tractor deminare Ucraina - AgroExpert.md

O companie ucraineană din orașul Vinnytsia a venit cu o soluție pentru detectarea minelor de pe terenurile agricole. Firma „Frendt” a dezvoltat un dispozitiv pentru detectarea minelor, care este montat pe utilaje agricole.

Multe firme din domeniul agriculturii au avut de suferit din cauza pericolului reprezentat de minele împrăștiate pe diverse câmpuri cu potențial agricol de pe teritoriul Ucrainei, scrie agrointeligenta.ro.

Compania din Vinnytsia, „Frendt” (Frendt LLC), a dezvoltat un dispozitiv pentru detectarea minelor în câmp. Noutatea sistemului este că acesta este gândit să fie montat pe mașini agricole, a anunțat viceprimarul orașului Vinnytsia, Andriy Ocheretny. Oficialul a subliniat că pământul va putea fi din nou folosit pentru agricultură, iar că procesul de deminare se desfășoară la distanță.

„Aceasta este o soluție extrem de utilă pentru acele regiuni din Ucraina care au fost sub ocupație sau au suferit ca urmare a ostilităților. Mulțumită dezvoltatorilor din Vinnytsia, regiunile Kiev, Cernihiv, Sumy, Harkov și Mykolaiv vor putea, în curând, să recupereze terenurule pentru cultivarea lor în siguranță”, a spus viceprimarul orașului Vinnytsia pe pagina sa de Facebook.

Tehnologia de deminare de pe utilajele agricole funcționează pe tractoare. Pe ambele părți ale utilajului agricol sunt atașate detectoare de metale, care, de fapt, monitorizează posibilul pericol și transmit imediat informații în camera de control. În cazul detectării minelor, echipamentul special se oprește din mișcare și așteaptă o comandă de la operator.

„Această dezvoltare nu numai că va simplifica semnificativ activitatea serviciilor care deminează teritoriile, dar va salva și viețile oamenilor”, a mai punctat Andryi Ocheretny.

Minele reprezintă un obstacol major pentru fermierii care nu mai pot să își exploateze terenurile agricole. Este și cazul Agrogeofizika, companie care își desfășoară activitatea în regiunea Harkov și care nu poate opera din punct de vedere economic din cauza problemei de exploatare a teritoriilor minate.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку