В Молдове

Afacerea dulce: O apicultoare a dezvoltat o afacere prietenoasă mediului

Автор: AgroExpert
afacere apicultoare Rezina - agroexpert.md

Doina Sârbu-Pantaz, originară din satul Meșeni, raionul Rezina, este un exemplu viu de curaj și perseverență. După ani de muncă în Marea Britanie, alături de familia sa, Doina a decis să revină acasă și să investească în apicultură.

Chiar dacă este de meserie jurnalistă, a preluat de la tatăl său dragostea pentru această meserie și, cu ajutorul lui, a reușit să transforme pasiunea pentru albine într-o afacere prosperă.

Acum trei ani, din cauza condițiilor climaterice, Doina însă a pierdut aproape toate familiile de albine. Nu s-a dat bătută.

Cu asistența oferită de Suedia și PNUD prin proiectul „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, Doina a luat-o de la capăt.

„Instruirile și atelierele la care am participat ne-au ajutat să ne organizăm altfel activitatea economică și să adaptăm toate procesele pentru a fi cât mai prietenoși cu natura”, spune Doina.

Astăzi, prisaca Doinei numără peste 100 de familii de albine, iar afacerea ei e mai rezilientă la schimbările climatice și contribuie la economia locală.

Precizăm că, Doina Sârbu-Pantaz este una dintre cele 120 de femei cu activitate economică în gospodării casnice care au dezvoltat afaceri reziliente la schimbările climatice cu ajutorul Suediei și PNUD în cadrul proiectului „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!