Agenţia „Moldsilva” condamnă cazul de braconaj de la Sângerei

В Молдове

Agenţia „Moldsilva” s-a autosesizat în urma informaţiilor cu referire la cazul de braconaj de la Sângerei şi condamnă cu vehemenţă asemenea fapte. În context, instituţia solicită aportul tuturor persoanelor care dispun de date în acest caz şi garantează confidenţialitatea strictă pentru cei care vor oferi asemenea informaţii, transmite MOLDPRES.

Reacţia „Moldsilva” a venit după ce ieri în spaţiul public au apărut imagini cu un tânăr, care ar fi fiul unui responsabil de ecologie din raionul Sângerei, fotografiat lângă mai multe cadavre de căprioare vânate ilegal.

"Acesta este fiul șefului pe ecologie al raionului Sângerei. Ei la miezul nopții umblă prin pădurile din raionul Sângerei fără nicio frică și vânează tot ce le stă în cale. Dacă dumneavoastră le-ați putea posta pe Internet, ar vedea toată țara că lor li se permite totul. Nu doresc să am probleme cu ei, vă rog, dacă puteți să le postați", a scris Vasile Costiuc, martorul ocular.

"Vasile, salut, în gaşca asta de braconieri de la Sângerei sunt un polițist, Serghei Grițco (anchetator) la Sângerei, nepotul şefului de Mediu, Motruc Anatolie, şi un şefuleţ de la Moldsilva, Lupacescu Dumitru, aceştia sunt capii braconierilor din Sângerei.Ca să meargă cineva la braconat trebuie să cearā voie de la ei sau să achite bani", se mai arată într-un mesaj anonim.

Autoritatea silvică națională şi-a reiterat „poziţia de condamnare a acestor abuzuri” şi a declarat că „persoanele care s-au dedat la asemenea fapte urmează să poarte responsabilitate, conform legislaţiei Republicii Moldova, indiferent de orice circumstanţe”.

Totodată, în cadrul Agenţiei „Moldsilva” a fost format, în regim de urgenţă, un grup de lucru ce va realiza o anchetă de serviciu pentru elucidarea tuturor faptelor în acest caz.

Toate informaţiile despre acest caz pot fi comunicate prin intermediul Liniei specializate anticorupţie a Agenţiei „Moldsilva”, tel. 022 211-311.

Urmărește știrile Agroexpert ->pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку