В Молдове

Agenții economici vor fi obligați să limiteze conținutul acizilor grași trans în produsele alimentare

Автор: AgroExpert
alimente acizi regulament - AgroExpert.md

Agenții economici implicați în comercializarea produselor alimentare vor fi obligați să limiteze conținut acizilor grași trans, potrivit unui regulament sanitar elaborat de Ministerul Sănătății. Documentul prevede adaosul de vitamine și minerale, precum și de anumite substanțe de alt tip în produsele alimentare.  

Astfel, producătorii și comercianții din sectorul alimentar vor avea obligația să comercializeze pe piață doar produsele alimentare cu un conținut de AGT de maxim 2g/100 g de grăsimi (nivelul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății). Totodată, operatorii din sectorul alimentar, care furnizează altor operatori din acest sector alimente, vor fi obligați să furnizeze și informația cu privire la cantitatea de AGT.

În scopul respectării limitei maxime admise de AGT, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va efectua controale oficiale la toate etapele lanțului alimentar, în funcție de riscuri și în conformitate cu planurile de monitorizare și supraveghere din domeniul siguranței alimentelor.

Investigațiile de laborator pentru determinarea conținutului de acizi grași trans în produsele alimentare se efectuează de laboratoarele acreditate în acest sens, iar produsele alimentare neconforme vor fi retrase de pe piață.

Cerințele Regulamentului se aplică tuturor produselor alimentare destinate consumatorului final, atât de producție internă, cât și din import, inclusiv celor livrate de unitățile de alimentație publică și produselor alimentare destinate a fi furnizate operatorilor din domeniul alimentar pentru o utilizare ulterioară în procesul de producere.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!