В Молдове

Agricultorii au început prelucrarea terenurilor cu îngrășăminte

Автор: AgroExpert

Agricultorii din nordul țării au început procesul de administrare a îngrășămintelor în câmpuri, pregătindu-se pentru un nou sezon agricol. Această etapă este vitală pentru asigurarea unei producții sănătoase și bogate în recoltă.

Chiar dacă nu este un an ușor pentru fermieri, Mihai Nelipovschi spune că nu își poate lăsa pământul nelucrat, transmite tvn.

„Suntem pe un câmp de 123 de hectare unde este semănat grâu, greutățile în acest an ca să începem anul agricol, ceea ce ține de prețuri la inputuri, la îngrășăminte naturale, la motorină”, susține agricultorul.

În această perioadă, producătorii agricoli prelucrează terenurile cu îngrășăminte.

„De multe ori grâul are nevoie de azot, pentru asta și încorporăm ca să aibă putere mai bună să se dezvolte, noi vedem că grâul este înfrățit de cu toamnă foarte bine, dar lui îi trebuie un start ca să se dezvolte din iarnă mai bine”, afirmă Mihai Nelipovschi.

Agricultorul a adăugat că grâul semănat în toamnă, are prognoze bune. Muncitorii spun că pentru o recoltă bogată, mai este nevoie de ploaie.

„Lucrarea merge foarte bine, ploaie trebuie că pământul este uscat, grâul este frumușel, este înfrățit, dar trebuie ploiță, totul este de sus de la Domnul, dacă a da Dumnezeu și a ploua o să fie și roadă”, a precizat un muncitor.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!