В Молдове

Agricultorii din Ungheni s-au întâlnit cu Bolea. Ce au discutat

Автор: AgroExpert
Agricultorii din Ungheni discuții cu Bolea - agroexpert.md

Pentru a afla care sunt problemele fermierilor din raionul Ungheni, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, s-a întâlnit cu producătorii agricoli și reprezentanții APL din regiune.

În cadrul întrevederii, oficialul a prezentat acțiunile întreprinse de către autorități pentru a susține producătorii agricoli aflați în dificultate, acordarea creditului agricol de urgență, strategiile și politicile ministerului, reforma gospodăriilor țărănești, asigurarea localităților și a gospodăriilor agricole cu apă, crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea unui sector productiv, modern și rezilient, cu o productivitate înaltă.

„Eficiența sectorului agricol depinde în mare parte de atitudinea agricultorilor, de asocierea și consultanța calitativă, care este foarte necesară pentru a investi mai judicios în afacerile inițiate. Accent trebuie să se pună pe menținerea satelor noastre, deoarece baza economică a localităților rurale tine de dezvoltarea afacerilor agricole și non-agricole”, a menționat oficialul.

Totodată, cei prezenți au apreciat acordarea creditului agricol de urgență, însă au solicitat implicarea directă a oficialului în soluționarea dificultăților cu care se confruntă aceștia în relațiile cu băncile comerciale.

În același timp, producătorii agricoli au subliniat necesitatea de a fi revăzute condițiile de asigurare a riscurilor de producție de către companiile de asigurare din țara, necesitatea de a rambursa TVA, de a oferi sprijin destinat modernizării și diversificării activităților agricole.

Vicepremierul Vladimir Bolea a promis să transmită aceste preocupări către autoritățile competente și să susțină demersurile pentru îmbunătățirea condițiilor de dezvoltare a sectorului agricol în raionul Ungheni.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!